Norrmejerier hos Lidl i Boden

Norrmejerier hos Lidl i Boden
Foto: Lidl Sverige

Nordligaste butiken och då är det kanske inte konstigt att Norrmejerier levererar? Det handlar om Lidl och butik nummer 199 för kedjan, den i Boden.

Lidl skriver i ett pressmeddelande att man ”fortsätter utveckla sitt svenska sortiment och satsar bland annat på samarbeten med lokala producenter och leverantörer”.

Inför öppningen av butik nummer 199 i Boden blev det klart att Norrmejerier kliver in på hyllorna i Sveriges nordligaste Lidl-butik, exemplifierar företaget.

Utöver att plocka in nya produkter som säljs i Lidls nära 200 butiker satsar livsmedelskedjan också på att teckna avtal med lokala leverantörer kopplade till specifika butiksorter, skriver Lidl Sverige och tar två exempel.

När Lidls senaste butik, nummer 199, öppnade i Boden flyttade produkter från Norrmejerier in i butiken. Inför öppningen av världens första klimatneutrala butik, Lidl i Visby, gick livsmedelskedjan ut i media och uppmanade gotländska producenter att höra av sig för eventuella samarbeten.

– Vi tror att den lokala kopplingen är jätteviktig och vill tillsammans med våra kunder stötta närliggande bönder och matproducenter, säger kedjans kommersiella direktör Robert Stekovic.

Lidl Sverige har idag en försäljning som till två tredjedelar kommer från utländska leverantörer och till en tredjedel från svenska sådana.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil