Norrmejerier hos Lidl i Boden

Norrmejerier hos Lidl i Boden
Foto: Lidl Sverige

Nordligaste butiken och då är det kanske inte konstigt att Norrmejerier levererar? Det handlar om Lidl och butik nummer 199 för kedjan, den i Boden.

Lidl skriver i ett pressmeddelande att man ”fortsätter utveckla sitt svenska sortiment och satsar bland annat på samarbeten med lokala producenter och leverantörer”.

Inför öppningen av butik nummer 199 i Boden blev det klart att Norrmejerier kliver in på hyllorna i Sveriges nordligaste Lidl-butik, exemplifierar företaget.

Utöver att plocka in nya produkter som säljs i Lidls nära 200 butiker satsar livsmedelskedjan också på att teckna avtal med lokala leverantörer kopplade till specifika butiksorter, skriver Lidl Sverige och tar två exempel.

När Lidls senaste butik, nummer 199, öppnade i Boden flyttade produkter från Norrmejerier in i butiken. Inför öppningen av världens första klimatneutrala butik, Lidl i Visby, gick livsmedelskedjan ut i media och uppmanade gotländska producenter att höra av sig för eventuella samarbeten.

– Vi tror att den lokala kopplingen är jätteviktig och vill tillsammans med våra kunder stötta närliggande bönder och matproducenter, säger kedjans kommersiella direktör Robert Stekovic.

Lidl Sverige har idag en försäljning som till två tredjedelar kommer från utländska leverantörer och till en tredjedel från svenska sådana.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

KOMMER DU IHÅG?

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil