Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Lidls nya dubbelt certifierad

Lidl bygger just nu vad man beskriver som världens första klimatneutrala livsmedelsbutik. Det sker på Gotland, butiken öppnar i år och blir då dubbelt hållbarhetscertifierad.

– Vi är pionjärer inom hållbart byggande och hoppas inspirera andra aktörer, både inom och utanför livsmedelsbranschen, att ta nästa steg för en minskad klimatpåverkan. Att vara först ut här känns spännande, och ganska typiskt Lidl om jag får säga det själv, säger Johan Augustsson, Sverigechef för Lidl.
Butiken på Gotland ska enligt plan invigas i juni.


Lids nya butik i Visby är världens första klimatneutrala livsmedelsbutik, berättar kedjan och konstaterar i en pressrelease att den är den första byggnaden någonsin att hållbarhetscertifieras i nya versionen av Breeam-Se.
Butiken, som öppnar senare i år, blir därmed certifierad både enligt Breeam-Se och NollCO2.

Den nya versionen av Breeam-Se innehåller nya utvecklade kriterier och lägger bland annat större fokus på klimatanpassning, innefattar fler byggnadstyper och premierar i högre grad innovationer.

– Det är väldigt roligt att vara igång och arbeta med nya Breeam-SE 2017. Nu ser vi fram emot fler företag som vill ha en internationellt gångbar kvalitetssäkring på sitt hållbarhetsarbete. Certifieringen av Lidls butik i Visby visar också att det här är en väldigt bra bas för att certifiera i NollCO2, säger Sabina Jonestrand, Breeam-chef hos SGBC.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.