Räkor – dyrare än oxfilé

Räkor för 424 kronor kilot och kräftor för 665 spänn. | Foto av Terje Sollie
Just nu är priset på räkor på rekordnivåer. Det har att göra med kombinationen av semestertid, storm och regn vilket gör räkor och kräftor rekorddyra.

Räkor för 424 kronor kilot och kräftor för 665 spänn.
Priser på Göteborgs fiskauktion under onsdagen vilket G-P var först att berätta om.

Havskräftan såldes där och då med ett högstapris på 665 kr kilot, vilket enligt fiskochskaldjur.nu ger ett butikspris på 807-1 032 kr kilot.
Under samma dags fiskauktion såldes 1 376 kilo färska räkor med ett högstapris på 424 kr och ett snittpris på 335 kr kilot.

För räkorna motsvarar det ett pris i butik på 515-658 kr kilot enligt samma sajt.
Orsakerna till de ovanligt höga prisnivåerna är helgens oväder med storm och regn samtidigt som många fiskare har semester just nu.

– Det är jättedyrt. Men med väder med upp mot 25 sekundmeter och att många fiskare just nu har semester är det inte lika mycket som kommer in till fiskhamnen. Den dubbelkombinationen gör att det blir väldigt dyrt, säger Olle Larsson, fiskhandlare hos Harry Larsson & söner i Olskroken till gp.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil