Veg of Lund lanserar nytt i butik från idag

Veg of Lund lanserar nytt i butik från idag
Fulla hyllor – men nu är tanken att de ska tömmas snabbt. Foto: Pressbild Veg of Lund
Veg of Lund, med potatisbaserade drycker som spets, lanserar nu nya drycken Dug, som först lanseras hos Ica Kvantum Liljeholmen i Stockholm.

Veg of Lund, med potatisbaserade drycker som spets, lanserar nu nya drycken Dug, som först lanseras hos Ica Kvantum Liljeholmen i Stockholm.

Nu lanserar Veg of Lund en ny växtbaserad potatisbaserad dryck, Dug, i Sverige.
Första butik att sälja den är Ica Kvantum Liljeholmen i Stockholm.

– Lanseringen är ett viktigt steg för Veg of Lund och vi ser fram emot att möta konsumenterna med vår nya potatisbaserade dryck, säger Veg of Lunds vd Thomas Olander.
– Vi har utvecklat en produkt som uppfyller många krav som medvetna kunder ställer på växtbaserade livsmedel ur smak-, hälso- och klimatperspektiv. Därför är vi övertygade om att Dug kan ta en ledande position, tänker Olander.

I årets upplaga av World Food Innovation Awards var Dug nominerad i fyra klasser, utsågs till vinnare i en, Best Allergy-Friendly Product, och fick ett specialpris i kategorin Best Plant-Based Beverage.
I den internationella jurybedömda tävlingen deltog totalt 276 produkter från 22 länder.

– Våra kunder har höga förväntningar på att vi ska ha ett sortiment som ligger i framkant i hållbar­hetsarbetet. Med Dug kan vi erbjuda en produkt som har en stark profil bland de växtbaserade dryckerna, säger Tobias Nilsson som är vd för Ica Kvantum Liljeholmen.

Dug finns i tre smaker: Original, Barista och Unsweetened. Försäljningen inleds på Liljeholmen och kommer inom några veckor att följas av fler Ica-butiker i Stockholmsregionen, meddelar företaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil