Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela på sociala medier eller via e-post.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-post
En glad kvartett "Coronahälsar" på Ica Maxi Universitetet i Örebro!

Ica Maxi stöttar krögare

Ica Maxi Universitetet i Örebro börjar nu att sälja färdiglagade maträtter från tre lokala restauranger för att stötta näringen i tuffa Corona-tider.

Det är naturligtvis situationen där primärt hotell, restaurang och besöksnäring är kategorier som drabbas hårt av Corona-situationen.
Nu vill Ica Maxi Universitetet i Örebro börja sälja färdiglagade maträtter för att stötta lokala krögare.

Man börjar nu sälja maträtter tillagade av tre restauranger i Örebro – Katrinelund gästgiveri & sjökrog, italienska Amano och vegetariska Gro.
Under veckodagarna kommer man kunna köpa singelmaträtter, och på helgen trerätters måltider. Av den totala försäljningssumman skänks 5 procent till välgörande ändamål.


– Som kollegor i matbranschen är vi stolta över det fina restaurangutbud som Örebroregionen bjuder på. I dessa utmanande tider vill vi gärna hjälpa våra kunder att kunna äta riktigt god mat i hemmet samtidigt som vi värnar om våra kollegor inom restaurangbranschen,
säger Patrik Persson vd för Ica Maxi Universitetet.

Vi vill uppmana Örebroarna att fortsätta hålla igång sina favoritrestauranger – boka bord, beställ take-away eller titta förbi Örebros Matmecka och köp restaurangmat när du veckohandlar. Det är under de kommande månaderna som slaget står om vi skall ha levande restauranger och krogar, påpekar Patrik Persson.

Covid-19 har slagit hårt mot lokala entreprenörer, inte minst krögare. Många har gått över till ökade hemleveranser, men för restauranger vars mat tar längre tid att laga eller som ligger en bit utanför stan kan det vara svårt att ändra om till att plötsligt leverera maten direkt hem till gästen.

— Det känns väldigt bra att Ica Maxi gör detta initiativ för att stötta lokala restauranger. För oss betyder det mycket och jag tror även att våra befintliga och nya gäster kommer uppskatta det mycket, säger Roger Hjälm som äger Katrinelund.

— En överenskommelse som denna gör att vi kan laga lika god och ordentlig mat som vi skulle göra även annars och samtidigt få ett sätt att nå gästerna som inte vill eller får vistas i restauranglokaler, säger Ola Ohlin, ägare av Gro och Amano.

Vi har över 100 st. nyheter nedanför!

Presenteras av

| Annons |

Previous
Next

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

Annons för dig med smak på livet.

Smakprov? Klicka här.

Annons | Swajpa höger eller vänster | Annons

Senaste nytt

| Annons | 

Previous
Next

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Vi uppdaterar nyheter dagligen.

Läs vårt E-magazine

E-Magazine

För dig som vill veta allt som händer inom dagligvaru- och servicehandeln.

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

5 stycken snabba efter lunch varje vardag.

Annons | Swajpa höger eller vänster | Annons

Leverantörsnytt

| Annons |

Previous
Next

Vill du också synas här?

powered by Typeform

Välkommen till Butikstrender.

| Annons | 

Previous
Next

Anmäl till vårt nyhetsbrev.

powered by Typeform

Annons | Swajpa höger eller vänster | Annons

Blandad läsning

| Annons |

Previous
Next

Glad läsning önskar redaktionen!

Annons | Swajpa höger eller vänster | Annons

Snart där!

| Annons | 

Previous
Next

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

Dela oss på

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-Post

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch