Ica Maxi stöttar krögare

En glad kvartett "Coronahälsar" på Ica Maxi Universitetet i Örebro!
Ica Maxi Universitetet i Örebro börjar nu att sälja färdiglagade maträtter från tre lokala restauranger för att stötta näringen i tuffa Corona-tider.

Det är naturligtvis situationen där primärt hotell, restaurang och besöksnäring är kategorier som drabbas hårt av Corona-situationen.
Nu vill Ica Maxi Universitetet i Örebro börja sälja färdiglagade maträtter för att stötta lokala krögare.

Man börjar nu sälja maträtter tillagade av tre restauranger i Örebro – Katrinelund gästgiveri & sjökrog, italienska Amano och vegetariska Gro.
Under veckodagarna kommer man kunna köpa singelmaträtter, och på helgen trerätters måltider. Av den totala försäljningssumman skänks 5 procent till välgörande ändamål.


– Som kollegor i matbranschen är vi stolta över det fina restaurangutbud som Örebroregionen bjuder på. I dessa utmanande tider vill vi gärna hjälpa våra kunder att kunna äta riktigt god mat i hemmet samtidigt som vi värnar om våra kollegor inom restaurangbranschen,
säger Patrik Persson vd för Ica Maxi Universitetet.

Vi vill uppmana Örebroarna att fortsätta hålla igång sina favoritrestauranger – boka bord, beställ take-away eller titta förbi Örebros Matmecka och köp restaurangmat när du veckohandlar. Det är under de kommande månaderna som slaget står om vi skall ha levande restauranger och krogar, påpekar Patrik Persson.

Covid-19 har slagit hårt mot lokala entreprenörer, inte minst krögare. Många har gått över till ökade hemleveranser, men för restauranger vars mat tar längre tid att laga eller som ligger en bit utanför stan kan det vara svårt att ändra om till att plötsligt leverera maten direkt hem till gästen.

— Det känns väldigt bra att Ica Maxi gör detta initiativ för att stötta lokala restauranger. För oss betyder det mycket och jag tror även att våra befintliga och nya gäster kommer uppskatta det mycket, säger Roger Hjälm som äger Katrinelund.

— En överenskommelse som denna gör att vi kan laga lika god och ordentlig mat som vi skulle göra även annars och samtidigt få ett sätt att nå gästerna som inte vill eller får vistas i restauranglokaler, säger Ola Ohlin, ägare av Gro och Amano.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil