Lindvalls har köpt plantage

Nu kan Lindvalls i Uppsala verkligen hävda att man säljer ”sitt eget kaffe”. Kafferosteriet har nämligen köpt en plantage i Colombia och tar nu sina kaffebönor därifrån.

Lindvalls i Uppsala kan alltså erbjuda kaffe gjort på bönor från egen plantage numera.
Det har handlat om en process på sex år, enligt vd Ulf Lindvall.

– Vår vän Heber, som är colombian, ringde mig för sex år sen och var helt euforisk. Han var i en del av Colombia som han aldrig varit i tidigare och berättade hur otroligt vackert det var. Han sa att det fanns en liten gård till salu och att vi måste köpa den, och det gjorde vi, säger Ulf Lindvall till aftonbladet.se.

Det är egentligen två små gårdar som nu ägs av Lindvalls. Gårdarna har ingen el och drivs med solkraft och batterier är installera för att sköta de 60 000 plantor gårdarna har.
En colombiansk barnfamilj bor på gården och sköter det dagliga arbetet, berättar Ulf Lindvall.

– Vår ambition är att erbjuda det perfekta kaffet. För att nå det målet behöver vi lära oss mer och ha koll på hela kedjan och det har vi nu, säger Ulf Lindvall på sajten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil