Scan siktar på vego och mot fiskdisken

Scan siktar på vego och mot fiskdisken
Foto: HK Scan
Mamma Scan får nya barn. HK Scan blir delägare i fiskodlingsbolaget Gårdsfisk och lanserar inom kort nya, vegetariska Scan-produkter.

Mamma Scan får nya barn. HK Scan blir delägare i fiskodlingsbolaget Gårdsfisk och lanserar inom kort nya, vegetariska Scan-produkter.

Finsk-svenska HK Scan har haft lönsamhetsproblem och arbetar sedan 2019 med att nå långsiktig lönsamhet igen och få fart på den omsättning som dalat.
2020 var första året sedan 2015 som Scan gjorde en nettovinst och när det gäller omsättningen är man på rätt väg med en ökad omsättning 2021 jämfört med 2020.

För ett år sedan kom Lars Appelqvist som ny vd, tidigare vd för Löfbergs i Karlstad, och startade en omorganisation som nu är på plats.
Den innebär exempelvis att man inte räknar med någon stor tillväxt inom kött men ser möjligheter inom vegetariskt och fisk.

Nu blir HK Scan därför delägare i Gårdsfisk och köper 10 procent av företaget som odlar fisk på land på flera gårdar.
Nästa steg för Scan blir nu att skapa vegetariska produkter i eget namn och de första i den kategorin lanseras under 2022.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil