Scan siktar på vego och mot fiskdisken

Scan siktar på vego och mot fiskdisken
Foto: HK Scan
Mamma Scan får nya barn. HK Scan blir delägare i fiskodlingsbolaget Gårdsfisk och lanserar inom kort nya, vegetariska Scan-produkter.

Mamma Scan får nya barn. HK Scan blir delägare i fiskodlingsbolaget Gårdsfisk och lanserar inom kort nya, vegetariska Scan-produkter.

Finsk-svenska HK Scan har haft lönsamhetsproblem och arbetar sedan 2019 med att nå långsiktig lönsamhet igen och få fart på den omsättning som dalat.
2020 var första året sedan 2015 som Scan gjorde en nettovinst och när det gäller omsättningen är man på rätt väg med en ökad omsättning 2021 jämfört med 2020.

För ett år sedan kom Lars Appelqvist som ny vd, tidigare vd för Löfbergs i Karlstad, och startade en omorganisation som nu är på plats.
Den innebär exempelvis att man inte räknar med någon stor tillväxt inom kött men ser möjligheter inom vegetariskt och fisk.

Nu blir HK Scan därför delägare i Gårdsfisk och köper 10 procent av företaget som odlar fisk på land på flera gårdar.
Nästa steg för Scan blir nu att skapa vegetariska produkter i eget namn och de första i den kategorin lanseras under 2022.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil