Örebrobostäder stöttar butiker

Här i Örebro får de drabbade hela två hyresfria månader.
Kommunala Örebrobostäder (Öbo) efterskänker två månadshyror till drabbade företagare i spåren av Corona-virusets utbredning som stöd i ett svårt läge.

Kommunala Örebrobostäder (Öbo) vill ge sitt stöd åt de företag bland sina lokalhyresgäster som nu har en tuff tid i Corona-virusets spår.
Man gör en snabb insats genom att göra april och maj hyresfria för utsatta företagare bland sina hyresgäster.

– Örebrobostäder AB (Öbo) tar ansvar för allas vår gemensamma stad, Örebro. Därför togs ett beslut om att göra en snabb insats för att ge ett hopp till de företagare som idag står inför en akut svår situation och en oviss framtid, skriver man i ett pressmeddelande torsdag.

I nuvarande läge vill man inte vara passiv utan ta möjligheten att bidra genom de två hyresfria månaderna.
Man hoppas nu att det kan hjälpa några företag igenom en ekonomisk kris. Det är ett gemensamt intresse, förklarar man.

Vi står inför en unik situation och den här insatsen är något vi normalt inte skulle drömma om att göra. Men, nu står vi här med en stor grupp företagare som är i en akut ekonomisk kris och om vi stöttar dem nu så har vi igen det senare, när vi slipper leta nya lokalhyresgäster, riskerar att få långvariga hyresförluster och kanske behöver anpassa våra lokaler till nya ägare. Vi tror att åtgärden i det långa loppet kommer att gynna både oss, företagarna och örebroarna, säger Ulf Rohlén, vd för Örebrobostäder.

Öbo har, i samråd med branschorganisationer som City Örebro, gjort en bedömning över vilka som främst behöver insatsen. Det handlar till exempel om restauranger och caféer, butiker med inriktning på sällanköpsvaror, såsom kläder, blommor och liknande.

– Högst prioriterat är människors hälsa. Men ska vårt samhälle börja fungera igen efter coronas framfart, så kan vi inte blunda för vilka som påverkas mest just nu. Bland dessa finns de minsta företagen. Som företrädare för Öbos ägare, kommunen, ser vi stor samhällsnytta med den här insatsen, säger Kenneth Handberg, kommunstyrelsens ordförande (s) i Örebro.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

Mera glutenfritt på export

Fria bröd, som sedan tidigare exporterar glutenfria kanelbullar, breddar nu sortimentet med en glutenfri vaniljbulle.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil