Efter mer än 60 år går Dumleklubban i graven

Efter mer än 60 år går Dumleklubban i graven
Under mars månad 2021 kommer de sista Dumleklubborna att produceras och en era är över. Foto: Pressbild Fazer
I mer än 60 år har den funnits där. I mars 2021 försvinner den. Det handlar om Dumleklubban vars produktion nu Fazer valt att lägga ned tills vidare.

I mer än 60 år har den funnits där. I mars 2021 försvinner den. Det handlar om Dumleklubban vars produktion nu Fazer valt att lägga ned tills vidare.

I mer än 60 år har konsumenter kunnat njuta av den folkkära Dumle-klubban. Under mars 2021 upphör Fazer med tillverkningen av klubban på grund av den tekniska livslängden på produktionslinjen.
Den gamla produktionslinjen har enligt Fazer blivit svår att underhålla och reparera.

– För oss på Fazer är kvalité och säkerhet centralt och vi jobbar kontinuerligt med ständiga förbättringar. Vi har under lång tid försökt hitta en lösning för att på ett effektivt och hållbart sätt fortsätta produktionen av Dumleklubban, men behöver nu konstatera att detta inte längre är möjligt, säger Malin Lindqvist som är varumärkeschef hos Fazer konfektyr. 
– Det har varit en utmaning att med dagens moderna teknik hitta en produktionslösning till den klassiska klubban, då hantverket såväl som receptet är lika unika som klubban själv.

– Vi vet att klubban är en älskad produkt av många konsumenter och vi arbetar ständigt med vårt urval av Dumleprodukter. Vi kommer att fortsätta våra ansträngningar för att utveckla och hitta ett sätt att producera en Dumleklubba igen i framtiden, fortsätter Malin Lindqvist.

Det var Mazetti som introducerade Dumle-klubban år 1945, även den först 1960 fick namnet.
Fazer köpte Mazetti 1975 och Dumle är idag ett av de mest populära kolavarumärkena i Norden och säljs, faktiskt, i mer än 30 länder världen över.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil