Menigo tar nya hållbara steg

Menigo tar nya hållbara steg
Menigos vd Jonas Köhler. Foto: Menigo

Menigo redovisar att man har tagit ”stora kliv” mot målet att enbart sälja kött som kommer från besättningar med ”ansvarsfull antibiotikaanvändning”.

Menigo arbetar mot den långsiktiga målsättningen att vara ett klimatneutralt företag. Under året har företaget bland annat överträffat sitt mål kring miljömärkt försäljning och tagit stora kliv mot målet att enbart sälja kött som kommer från besättningar där ansvarsfull antibiotikaanvändning tillämpas, menar man i den hållbarhetsredovisning som nu publiceras.

– Det har varit ett utmanande år på många sätt. I början av året såg vi en växande restaurangmarknad och en allt större del av matkronan spenderades utanför hemmet, men då coronapandemin slog till fick besöksnäringen och våra kunder erfara ett historiskt försäljningstapp, konstaterar Menigos vd Jonas Köhler.

– Vi på Menigo har vidtagit flera åtgärder för att möta den minskade efterfrågan samt värna våra medarbetares och kunders hälsa och välmående, däribland hemarbete, förändrade leveransrutiner och korttidsarbete, säger Köhler.

När det gäller hållbarhetsarbetet är målet för 2021 att ”säkra att allt kött hos Menigo kommer från besättningar där ansvarsfull antibiotikaanvändning tillämpas. Företaget har under året tagit stora steg, 70 procent av sortimentet av fågel-, gris-, nöt och lammkött kommer från besättningar där ansvarsfull antibiotikaanvändning tillämpas”, skriver man.

Man påpekar också att 22 procent av den totala försäljningen är ekologisk eller miljömärkt och att 79 procent av bränslet i egna lastbilar är förnybart.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil