Ica testar skärgårdsleverans med drönare

Ica testar skärgårdsleverans med drönare
Foto: Bingchun Fu
En rad projekt kring leverans med drönare pågår och nu ansluter sig Ica via ett planerat försök med drönarleveranser i skärgården under 2022.

En rad projekt kring leverans med drönare pågår och nu ansluter sig Ica via ett planerat försök med drönarleveranser i skärgården under 2022.

Hösten 2022 kommer Luftfartsverket att tillsammans med bland andra Linköpings universitet och Independent Business Group att testa leveranser på upp till kilo och fem mils distans med drönare.
Det handlar om leveranser mellan Linköping och Norrköping.

I projektet ingår tester av drönartjänster i stadsmiljö i ytterligare fem europeiska städer. Fler projekt för handeln pågår, exempelvis i Tyskland där DB Schenker genomför omfattande drönarprojekt.

Nu ansluter sig Ica till projektanordnarna och genomför ett försök med drönarleveranser i Roslagen under 2022.
Det är IcaX och butiken Ica nära Gräddö handel som tillsammans med startupbolaget Aerit ska testa den här typen av leveranser i skärgården.

Projektet har fått stöd av Vinnova som haft en utlysning i kategorin ”Drönare i klimattjänster” och det handlar om ett ettårigt projekt.
Projektet genomförs under ledning av forskningsinstitutet Rise.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil