Ica testar skärgårdsleverans med drönare

Ica testar skärgårdsleverans med drönare
Foto: Bingchun Fu
En rad projekt kring leverans med drönare pågår och nu ansluter sig Ica via ett planerat försök med drönarleveranser i skärgården under 2022.

En rad projekt kring leverans med drönare pågår och nu ansluter sig Ica via ett planerat försök med drönarleveranser i skärgården under 2022.

Hösten 2022 kommer Luftfartsverket att tillsammans med bland andra Linköpings universitet och Independent Business Group att testa leveranser på upp till kilo och fem mils distans med drönare.
Det handlar om leveranser mellan Linköping och Norrköping.

I projektet ingår tester av drönartjänster i stadsmiljö i ytterligare fem europeiska städer. Fler projekt för handeln pågår, exempelvis i Tyskland där DB Schenker genomför omfattande drönarprojekt.

Nu ansluter sig Ica till projektanordnarna och genomför ett försök med drönarleveranser i Roslagen under 2022.
Det är IcaX och butiken Ica nära Gräddö handel som tillsammans med startupbolaget Aerit ska testa den här typen av leveranser i skärgården.

Projektet har fått stöd av Vinnova som haft en utlysning i kategorin ”Drönare i klimattjänster” och det handlar om ett ettårigt projekt.
Projektet genomförs under ledning av forskningsinstitutet Rise.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil