Nu har Coop öppnat första ”hybridbutiken”

Nu har Coop öppnat första ”hybridbutiken”
Coop Unnaryd blir Coops första butik som blir obemannad utanför ordinarie öppettider. Foto: Pressbild Coop
Nu har Coop öppnat sin första delvis obemannade butik. Det är Coop Unnaryd i Halland som nu blir obemannad utanför de ordinarie butikstiderna.

Nu har Coop öppnat sin första delvis obemannade butik. Det är Coop Unnaryd i Halland som nu blir obemannad utanför de ordinarie butikstiderna.

Coop Unnaryd utökar sina öppettider alla dagar i veckan genom att erbjuda kunder möjligheten att handla i den 300 kvadratmeter stora butiken även när personal inte är på plats.
Mellersta Nissadalens Konsumentförening, som driver tre butiker i Halland, väljer att anpassa sin butik i Unnaryd för att kunna ha öppet fler timmar per dygn.

– Det här är ett smart sätt att öka vår tillgänglighet och höja servicenivån ytterligare till våra medlemmar och kunder. Nu kan vi erbjuda en butik som har ett brett sortiment fler timmar per dygn, vilket kommer underlätta vardagen för de som handlar i Unnaryd, säger Mikael Hellström som är vd för konsumentföreningen.

När butiken är obemannad tar man sig in och ut ur butiken, scannar varor och betalar med Coops app för mobila betalningar, Coop scan & pay.
Det innebär att butiken är helt kassalös de timmar den är obemannad. Flera sensorer och säkerhetslösningar har installerats för att skapa ett säkert och kundvänligt erbjudande när butiken är obemannad.

– För någon månad sen öppnade vi vår första helt obemannade butik i Gävle, Coop mini.  Vi har tagit lärdom av den och tar nu nästa steg i en befintlig butik, säger Coops chef för erbjudande och format, Stina Thorgerzon.

Hos Coop Unnaryd kan man nu endast köpa varor med ålderskontroll när butiken är bemannad men annars handla ur hela sortimentet.
Butiken har fram tills nu varit öppen tio timmar vardagar (9-19), fem timmar lördagar (9-14) och tre timmar söndagar (11-14). Från och med onsdag 21 april kommer butiken istället att ha öppet 16 timmar alla dagar i veckan (06-22).

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil