Nu har Coop öppnat första ”hybridbutiken”

Nu har Coop öppnat första ”hybridbutiken”
Coop Unnaryd blir Coops första butik som blir obemannad utanför ordinarie öppettider. Foto: Pressbild Coop

Nu har Coop öppnat sin första delvis obemannade butik. Det är Coop Unnaryd i Halland som nu blir obemannad utanför de ordinarie butikstiderna.

Coop Unnaryd utökar sina öppettider alla dagar i veckan genom att erbjuda kunder möjligheten att handla i den 300 kvadratmeter stora butiken även när personal inte är på plats.
Mellersta Nissadalens Konsumentförening, som driver tre butiker i Halland, väljer att anpassa sin butik i Unnaryd för att kunna ha öppet fler timmar per dygn.

– Det här är ett smart sätt att öka vår tillgänglighet och höja servicenivån ytterligare till våra medlemmar och kunder. Nu kan vi erbjuda en butik som har ett brett sortiment fler timmar per dygn, vilket kommer underlätta vardagen för de som handlar i Unnaryd, säger Mikael Hellström som är vd för konsumentföreningen.

När butiken är obemannad tar man sig in och ut ur butiken, scannar varor och betalar med Coops app för mobila betalningar, Coop scan & pay.
Det innebär att butiken är helt kassalös de timmar den är obemannad. Flera sensorer och säkerhetslösningar har installerats för att skapa ett säkert och kundvänligt erbjudande när butiken är obemannad.

– För någon månad sen öppnade vi vår första helt obemannade butik i Gävle, Coop mini.  Vi har tagit lärdom av den och tar nu nästa steg i en befintlig butik, säger Coops chef för erbjudande och format, Stina Thorgerzon.

Hos Coop Unnaryd kan man nu endast köpa varor med ålderskontroll när butiken är bemannad men annars handla ur hela sortimentet.
Butiken har fram tills nu varit öppen tio timmar vardagar (9-19), fem timmar lördagar (9-14) och tre timmar söndagar (11-14). Från och med onsdag 21 april kommer butiken istället att ha öppet 16 timmar alla dagar i veckan (06-22).

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Magnus metod ska skapa nya maträtter

Magnus metod ska skapa nya maträtter

Doktoranden Magnus Westling har skapat en metod för att förbättra maträtter och utveckla recept – med början i råvarornas smakkaraktär.

Coop lanserar nytt ekologiskt för barn

Coop lanserar nytt ekologiskt för barn

Coop lanserar inför sommaren två ekologiska fruktdrycker för barn. Dessutom har man uppdaterat sina fruktpuréer med flera nya smaker, allt Krav-märkt.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.