Hemköp öppnar butik i nya Vegastaden

Hemköp öppnar butik i nya Vegastaden
Så här ska det se ut i Vegastaden när Hemköp öppnar ny butik under sommaren 2022. Foto: Pressbild
Hemköp fortsätter att lansera nya butiker. Nu handlar det om en ny butik i Vegastaden i Haninge som man räknar med att inviga tredje kvartalet 2022.

Hemköp fortsätter att lansera nya butiker. Nu handlar det om en ny butik i Vegastaden i Haninge som man räknar med att inviga tredje kvartalet 2022.

Sensommaren 2022 öppnas en ny Hemköpsbutik i Vegastaden i Haninge kommun söder om Stockholm, en butik som får 20-25 anställda.
– Det blir en stormarknad i miniformat med stark lokal förankring, säger handlaren Jimmy Fågelqvist.

Hyresavtal och handlaravtal är påskrivna och bygget redan i gång. Någon gång under tredje kvartalet 2022 hoppas Fågelqvist att butiken ska stå klar att öppna.

Fastigheten, med butiken i gatuplan och gym och terrass för uteträning på taket, får ett strategiskt läge i direkt anslutning till nya motorvägsavfarten och nya pendeltågstationen i den starkt framväxande Vegastaden, som på sikt kommer att ha 3 500 nya bostäder för 10 000 människor.

– Det blir en butik med inspirerande matglädje och där kunderna ska kunna ta del av Hemköps breda sortiment för såväl vardag som helg, med en tydlig satsning på färskvaror och delidisk och med Hemköps allra senaste moderna koncept och färger, men ändå med lite annorlunda och för oss unika varianter av konceptet där vi lyfter fram vissa avdelningar i butiken på ett speciellt sätt, säger Jimmy Fågelqvist.

– En tydligt lokalt förankrad butik, där Vega-borna kan känna sig hemma och med allt som behövs i matväg för att de ska slippa åka till en stormarknad, tillägger handlaren.

Fakta/Hemköp Vegastaden
Handlare: Jimmy Fågelqvist
Yta: totalt cirka 2 000 kvm, varav 1 400 säljyta
Antal medarbetare: 20-25
Öppettider: oklart (under planering)
Planerad öppning: Q3 2022
Övrigt: prov- och matlagningskök för egenproducerad mat och konferens. Planerad e-handel med click and collect.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil