Många ser risker i julnäthandlandet

Många ser risker i julnäthandlandet
Foto: Mysafety
En ny undersökning säger att fler än två av tre köper julklappar på nätet i år men att samtidigt många fortsatt ser bedrägeririsker i näthandeln.

En ny undersökning säger att fler än två av tre köper julklappar på nätet i år men att samtidigt många fortsatt ser bedrägeririsker i näthandeln.

Mer än två av tre svarande i en ny Sifo-undersökning kommer att köpa julklappar på nätet i år. Samtidigt ser många av de svarande en osäkerhet i att handla online och en av fem svarade tror att risker för nätbedrägerier ökar under julhandeln.

Den aktuella undersökningen har beställts av försäkringsbolaget Mysafety och i den säger 20 procent av de svarande att de är oroliga över bedrägerier på nätet i julnäthandeln.
22 procent av de svarande männen och 19 procent av kvinnorna ser denna risk.

– Det är inte konstigt att alltfler näthandlar sina julklappar då både pris och utbud ibland är bättre. Det gäller däremot att vara på sin vakt och inte falla i bedragarnas fällor, säger försäkringsbolagets Sverige-chef Henric Holmberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil