Många ser risker i julnäthandlandet

Många ser risker i julnäthandlandet
Foto: Mysafety
En ny undersökning säger att fler än två av tre köper julklappar på nätet i år men att samtidigt många fortsatt ser bedrägeririsker i näthandeln.

En ny undersökning säger att fler än två av tre köper julklappar på nätet i år men att samtidigt många fortsatt ser bedrägeririsker i näthandeln.

Mer än två av tre svarande i en ny Sifo-undersökning kommer att köpa julklappar på nätet i år. Samtidigt ser många av de svarande en osäkerhet i att handla online och en av fem svarade tror att risker för nätbedrägerier ökar under julhandeln.

Den aktuella undersökningen har beställts av försäkringsbolaget Mysafety och i den säger 20 procent av de svarande att de är oroliga över bedrägerier på nätet i julnäthandeln.
22 procent av de svarande männen och 19 procent av kvinnorna ser denna risk.

– Det är inte konstigt att alltfler näthandlar sina julklappar då både pris och utbud ibland är bättre. Det gäller däremot att vara på sin vakt och inte falla i bedragarnas fällor, säger försäkringsbolagets Sverige-chef Henric Holmberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil