Warbro kvarn prisas

Kålrotsakademiens stora pris går i år till Warbro kvarn för dess arbete med kulturspannmål och omsorgsfulla malande. Foto: Hans Naess
Warbro kvarn belönas för sitt arbete med kulturspannmål och får ta emot Kålrotsakademiens stora pris för sin ”malande envishet”.

Motiveringen till Kålrotsakademiens stora pris lyder: ”För att med malande envishet ha gjort flera äldre sorter av spannmål tillgängliga för smakrika pannkakor fullproppade med nyttigheter och kultur.”

Warbro kvarn är känd ör arbetet med kulturspannmål och omsorgsfullt hanterat mjöl.
– Vi är varje år mycket stolta över våra pristagare som vi tycker gör ett ovärderligt arbete för att främja svensk matkultur och detta år är inget undantag. I en tid när det allra mesta av vårt mjöl hanteras som en anonym bulkprodukt, gör kvarnar som Warbro kvarn en modig och viktig kulturgärning, säger Hans Naess, preses i Kålrotsakademien.

Warbro kvarn är ett familjeföretag i Sörmland och även där är man förstås glad.

– Det är verkligen jättekul att få ta emot priset från Kålrotsakademien och det känns väldigt relevant eftersom pannkaka är årets tema. Det är något som vi har jobbat idogt med på olika plan, säger en mycket glad Thomas Björklund, vd för Warbro kvarn.

Priset består av en skulptur i form av en kålrot skapad av keramikern Anna Lindell, samt ett diplom.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil