Warbro kvarn prisas

Kålrotsakademiens stora pris går i år till Warbro kvarn för dess arbete med kulturspannmål och omsorgsfulla malande. Foto: Hans Naess
Warbro kvarn belönas för sitt arbete med kulturspannmål och får ta emot Kålrotsakademiens stora pris för sin ”malande envishet”.

Motiveringen till Kålrotsakademiens stora pris lyder: ”För att med malande envishet ha gjort flera äldre sorter av spannmål tillgängliga för smakrika pannkakor fullproppade med nyttigheter och kultur.”

Warbro kvarn är känd ör arbetet med kulturspannmål och omsorgsfullt hanterat mjöl.
– Vi är varje år mycket stolta över våra pristagare som vi tycker gör ett ovärderligt arbete för att främja svensk matkultur och detta år är inget undantag. I en tid när det allra mesta av vårt mjöl hanteras som en anonym bulkprodukt, gör kvarnar som Warbro kvarn en modig och viktig kulturgärning, säger Hans Naess, preses i Kålrotsakademien.

Warbro kvarn är ett familjeföretag i Sörmland och även där är man förstås glad.

– Det är verkligen jättekul att få ta emot priset från Kålrotsakademien och det känns väldigt relevant eftersom pannkaka är årets tema. Det är något som vi har jobbat idogt med på olika plan, säger en mycket glad Thomas Björklund, vd för Warbro kvarn.

Priset består av en skulptur i form av en kålrot skapad av keramikern Anna Lindell, samt ett diplom.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil