Långt samarbete bakom uppköp i godissektorn

Långt samarbete bakom uppköp i godissektorn
Tre produkter som nu hamnar hos samma ägare när Candy people köper Jämtgott. Foto: Pressbild Candy people
Företagen har samarbetat sedan 2014. Nu blir de ett. Candy people köper anrika Jämtgott med bas i Östersund och mest känt för sitt klassiska S-märke.

Företagen har samarbetat sedan 2014. Nu blir de ett. Candy people köper anrika Jämtgott med bas i Östersund och mest känt för sitt klassiska S-märke.

Malmö-baserade Candy people har alltså köpt Jämtgott AB med fabrik i Östersund.
Jämtgott startade sin produktion redan 1956 och har alltså en lång tradition inom braschen och man har haft ett sexårigt samarbete med Candy people.

– Vi har sedan 2014 jobbat sida vid sida med Jämtgott. Ett samarbete som ligger oss extra varmt om hjärtat. Sedan lanseringen av S-märkena i påse, har Jämtgott blivit en del av Candy peoples DNA, menar företagets vd Jacob Youssef.
– Kombinationen av nostalgi, svensktillverkat och otroligt gott är ett vinnande koncept som jag med stolthet vill fortsätta att utveckla, tillägger han.

Candy people har inte en lika lång historia som Jämtgott men dock en 38-årig efter att ha grundats i Malmö 1982.
Man har sedan arbetat för att utvidga sitt fält både inom och utom Sverige och att saluföra svenskt godis.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil