Åtalad för 15-miljonersbrand

Det var i februari i år som en 18-åring orsakade branden på Ica Maxi i Växjö med en ljuslykta. (ljuslyktan på bilden har inget med brottet att göra.) | Foto: Stefan Svensson
En 18-åring åtalas nu för branden på Ica Maxi i Växjö i februari. Branden som började via en glaslykta orsakade skador för cirka 15 miljoner kronor.

Det var i februari i år som en 18-åring orsakade branden på Ica Maxi i Växjö.
Han tände ett ljus i en glaslykta och ställde lyktan på en hylla mellan plastlådor på Ica Maxi i Växjö. Efter att ha gjort det förde han lådorna närmare ljuset vilket startade branden.
18-åringen åtalas nu för mordbrand alternativt allmänfarlig vårdslöshet vid tingsrätten i Växjö.

”Brottet är grovt eftersom det inneburit fara för flera människor och för egendom av särskild betydenhet”, skriver åklagare Jonny Philipsson i åtalet.
Däremot åtalas inte de två tonårsflickor som var med 18-åringen i butiken vid det aktuella tillfället och som fanns tillsammans med honom på den plats där branden startade.

Branden i stormarknaden orsakade skador för cirka 15 miljoner kr, enligt Smålandsposten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil