Coop slutar köpa Paolos

Coop fimpar omedelbart samarbetet med Paolo Roberto efter sexköpsavslöjandet. | Foto: Coop
Efter att Paolo Roberto gripits av polisen för sexköp i Stockholm avslutar Coop omedelbart det stora samarbete med Paolos som inleddes hösten 2018.

Coop slutar köpa in Paolos produkter efter att polisen gripit Paolo Roberto och han erkänt sexköp.
Därmed avslutas med omedelbar verkan ett samarbete som inleddes stort under hösten 2018.

Då gjorde Coop vad som beskrevs som ”en historisk lansering” av de fler än 50 italienska produkter som salufördes av Roberto under varumärket Paolos.
Nu slutar man köpa in varorna, avbryter samarbetet och diskuterar vad man ska göra med de varor som finns på butikshyllorna.

– Vi vill föra en diskussion med leverantören om hur vi tar det här vidare, men ett första steg är att sluta köpa in varor, säger Coops pressekreterare Tarik Belqaid till TV4 med hänvisning till att Coops leverantörer ska följa Coops krav när det gäller sådant som miljö, hållbarhet och etik.

Ica tar också omedelbart och kraftigt avstånd från Paolo Robertos lagbrott och agerande men har ännu inte fattat något formellt beslut kring de varor ur varumärket Paolos man säljer.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil