Mer vegomat nu bland idrottare på toppnivå

Mer vegomat nu bland idrottare på toppnivå
Inga olympier på bilden men budskapet är att vegomat fungerar för alla som tränar. Foto: Pressbild Pixabay
Två av tre svenska elitidrottare med olympiska meriter, äter mer vegomat idag än vad de gjorde för tre år sedan enligt en nu presenterad undersökning.

Två av tre svenska elitidrottare med olympiska meriter, äter mer vegomat idag än vad de gjorde för tre år sedan enligt en nu presenterad undersökning.

För tre år sedan inledde SOK, Sveriges olympiska kommitté, och WWF, Världsnaturfonden, ett samarbete i projektet ”Vego i världskass”.
Nu visar en undersökning SOK gjort att två av tre svenska elitidrottare med olympiska meriter äter mer vegetariskt idag än för tre år sedan, enligt de svar de har lämnat i undersökningen.

En majoritet av de olympier som har svarat i undersökningen uppger att de äter vegetarisk mat.
Mer än hälften av de svarande säger att de äter vegomat ofta eller alltid.

Totalt har 165 olympier, 92 sommarolympier och 73 vinterolympier, som tävlat för Sverige i OS de senaste 15 åren deltagit i undersökningen.
Av de som svarat vill tre av fyra dessutom äta vegetariskt ännu oftare än vad de gör i dag.

Det som begränsar dem är ofta kunskapsrelaterat.
Många säger sig inte veta nog mycket om hur man skapar en komplett näringsmässig måltid med vego i relation till omfattande träning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil