Icas vision verklig först 2024

Så här såg visionen ut när projektet presenterades för fem år sedan. | llustration: Pressbild
Projektet presenterades redan för fem år sedan – men nu står det klart att det kommer att dröja fyra år till innan den blir verklighet för Ica i Lund.

Det var 2015 som Ica presenterade planerna på en nybyggd modern och 3 500 kvadratmeter stor Ica-butik i nya stadsdelen Brunnshög i nordöstra delen av Lund.
Det är ett område där även bostäder, kontor och forskningsenheter knutna till universitetet skapas vid sidan av ett 22 000 kvadratmeter stort handelsområde.

Enligt planen kommer cirka 40 000 personer att bo och/eller arbeta i den nya stadsdelen när den är helt klart.
2015 fick Ica uppdraget att bygga stadsdelens livsmedelsbutik och förhoppningen var då en byggstart senast 2018 och en invigningsklar butik senast 2020.

Så blev det inte. Istället har bygget försenats i omgångar, bland annat sedan Ica avslutat samarbetet med Veidekke kring byggnationen.
– I och med att vi sa upp samarbetet har vi fått göra ett omtag och själva ta tag i projektet, säger Catarina Ekberg, projektledare på Ica Fastigheter till sydsvenskan.se.

Nu är den reviderade planen inställd på en byggstart sommaren 2022 och det skulle i så fall innebära invigning hösten 2024 för Ica som dock inlett rekryteringen av handlare till den ännu obyggda butiken.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

Mera glutenfritt på export

Fria bröd, som sedan tidigare exporterar glutenfria kanelbullar, breddar nu sortimentet med en glutenfri vaniljbulle.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil