Icas vision verklig först 2024

Så här såg visionen ut när projektet presenterades för fem år sedan. | llustration: Pressbild
Projektet presenterades redan för fem år sedan – men nu står det klart att det kommer att dröja fyra år till innan den blir verklighet för Ica i Lund.

Det var 2015 som Ica presenterade planerna på en nybyggd modern och 3 500 kvadratmeter stor Ica-butik i nya stadsdelen Brunnshög i nordöstra delen av Lund.
Det är ett område där även bostäder, kontor och forskningsenheter knutna till universitetet skapas vid sidan av ett 22 000 kvadratmeter stort handelsområde.

Enligt planen kommer cirka 40 000 personer att bo och/eller arbeta i den nya stadsdelen när den är helt klart.
2015 fick Ica uppdraget att bygga stadsdelens livsmedelsbutik och förhoppningen var då en byggstart senast 2018 och en invigningsklar butik senast 2020.

Så blev det inte. Istället har bygget försenats i omgångar, bland annat sedan Ica avslutat samarbetet med Veidekke kring byggnationen.
– I och med att vi sa upp samarbetet har vi fått göra ett omtag och själva ta tag i projektet, säger Catarina Ekberg, projektledare på Ica Fastigheter till sydsvenskan.se.

Nu är den reviderade planen inställd på en byggstart sommaren 2022 och det skulle i så fall innebära invigning hösten 2024 för Ica som dock inlett rekryteringen av handlare till den ännu obyggda butiken.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil