Info om våra viktiga bin på mjölkpaketen

Info om våra viktiga bin på mjölkpaketen
Så ser informationen ut som Arla och Naturskyddsföreningen sprider. Illustration: Arla och SNF
Under april och maj ska tio miljoner mjölkpaket med information om våra viktiga bin nå ut via ett samarbete mellan Arla och Naturskyddsföreningen.

Under april och maj ska tio miljoner mjölkpaket med information om våra viktiga bin nå ut via ett samarbete mellan Arla och Naturskyddsföreningen.

En tredjedel av maten vi äter är beroende av att bin pollinerar växterna, skriver Arla i en pressrelease.
För tredje året i rad stödjer Arla Naturskyddsföreningens arbete för att rädda bina, nu genom att under april och maj sprida tio miljoner mjölkförpackningar med information om bin och förslag på räddningsinsatser.

Idag är många biarter hotade av matbrist, bekämpningsmedel och klimatförändringar. Bina är livsviktiga för oss då ungefär en tredjedel av maten vi äter är pollinerad av dem och andra pollinerare.
Utan bina skulle vi sakna mycket frukt och grönt som vi dagligen äter. Genom att de pollinerar raps, klöver, åkerbönor, bär, frukt och grönsaker bidrar de till att vi kan fortsätta odla och skörda sådant som människor och djur kan äta.

– Med Naturskyddsföreningens kampanj Operation: Rädda bina vill vi öka kunskapen om bin och biologisk mångfald. För oss betyder samarbetet med Arla att vi kommer att nå fler med vårt budskap och att vi genom olika insatser tillsammans jobbar för att rädda bina, säger Andreas Drufva, marknadschef hos Naturskyddsföreningen.

– Arlagårdar i hela Sverige med betande kor och naturbetesmarker gynnar både artrikedom och bin. Många mjölkbönder odlar även själva maten till sina kor och är beroende av bin som pollinerar och hjälper till att skapa goda skördar. Därför är det självklart att Arla stöttar projektet Operation: Rädda bina, säger Åse Arnbratt som är ansvarig för hållbar mjölkproduktion hos Arla.

Fakta/Tips att förmedla till kunder och andra
Låt en del av gräsmattan bli äng eller plantera bivänliga blommor i krukor och använda mjölkförpackningar.
Bygg bihotell och ge vilda bin någonstans att bo.
Köp ekologiskt så ofta som möjligt. På ekologiska gårdar används inga bekämpningsmedel och det finns en större variation av växter vilket ger bin bättre tillgång på mat under hela året.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil