Amazon har öppnat i Sverige

Amazon har öppnat i Sverige

28 oktober. Det blev det officiella startdatumet för Amazon i Sverige. I ett pressmeddelande idag har Amazon klargjort att man nu är igång på riktigt i Sverige.

Månader av spekulationer är över. Spekulationerna har inte gällt om och hur utan när Amazon formellt ska etablera sig i Sverige med en svensk sajt.

Svaret blev ”onsdagen 28 oktober 2020”.

I ett pressmeddelande på morgonen öppnade Amazon formellt och officiellt sin verksamhet i Sverige.
Priserna på sajten är i svenska kronor ned till minsta ettöring och den nyöppnade sajten pryds med bilder av allt från Turning torso i Malmö till Uppsala domkyrka.

Leveranserna från Amazon i Sverige sker via Postnord och det kommer inte att vara de snabba leveranser företaget erbjuder i länder som USA och Storbritannien.

– Vi är glada över att slå upp dörrarna för Amazon.se och erbjuda svenska konsumenter ett urval på fler än 150 miljoner produkter, varav tiotusentals kommer från lokala svenska företag, säger Alex Ootes vice president för den europeiska expansionen inom Amazon, i ett pressmeddelande där han definierar möjligheterna för bolaget i Sverige som ”enorma”.

Svenska jämförelsesajten Pricerunners vd Nicklas Storåkers är inte så imponerad av den svenska lanseringen.

– Vi har jämfört några priser redan och flera svenska e-handlare har bättre priser, säger Storåkers till svd.se och kallar Amazon för ”bara ännu en e-handlare i Sverige”.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

Mera glutenfritt på export

Fria bröd, som sedan tidigare exporterar glutenfria kanelbullar, breddar nu sortimentet med en glutenfri vaniljbulle.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil