Eurocash satsar med förvärv i gränshandeln

Eurocash satsar med förvärv i gränshandeln
Ny ägare när Eurocash köper Långflons stormarknad i Värmland med hopp om snar återstart för gränshandeln. Foto: Pressbild
Axfood-delägda Eurocash tror på gränshandeln och utvidgar nu butiksnätet genom att köpa Långflons stormarknad och få en enhet till i Värmland.

Axfood-delägda Eurocash tror på gränshandeln och utvidgar nu butiksnätet genom att köpa Långflons stormarknad och få en enhet till i Värmland.

Matvarukedjan Eurocash, som idag har sju butiker längs gränsen till Norge, förvärvar Långflons stormarknad och öppnar därmed ytterligare en butik i Värmland. Övertagandet sker den 1 februari.
Det handlar om en 3 500 kvadratmeter stor butik, strax intill norska gränsen och i Torsby kommun.

Långflon är en väletablerad och uppskattad destination för både norska och svenska kunder. Det finns flera stora norska orter inom upptagningsområdet, som Trysil och Elverum, samt turistdestinationer som Sälen och Branäs på den svenska sidan. I köpcentrumet finns förutom Långflons stormarknad även outlets för märkeskläder och sportartiklar, en godisaffär och restaurang, skriver Eurocash i ett pressmeddelande.

– I en tid när gränsen är stängd väljer vi att blicka framåt. När pandemin är över så kommer de norska kunderna tillbaka, vi tror på fortsatt god tillväxt för gränshandeln på lång sikt, säger Johan Svensson, vd för Eurocash.

Eurocash planerade 2018 att bygga en ny butik på den aktuella handelsplatsen men väljer nu istället att köpa den befintliga stormarknaden.
– Det är en fin och väletablerad butik med ett väldigt bra läge i centrumet. När vi fick erbjudande om att ta över lokalen valde vi att göra det i stället för att etablera en helt ny butik, säger Johan Svensson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil