Eurocash satsar med förvärv i gränshandeln

Eurocash satsar med förvärv i gränshandeln
Ny ägare när Eurocash köper Långflons stormarknad i Värmland med hopp om snar återstart för gränshandeln. Foto: Pressbild
Axfood-delägda Eurocash tror på gränshandeln och utvidgar nu butiksnätet genom att köpa Långflons stormarknad och få en enhet till i Värmland.

Axfood-delägda Eurocash tror på gränshandeln och utvidgar nu butiksnätet genom att köpa Långflons stormarknad och få en enhet till i Värmland.

Matvarukedjan Eurocash, som idag har sju butiker längs gränsen till Norge, förvärvar Långflons stormarknad och öppnar därmed ytterligare en butik i Värmland. Övertagandet sker den 1 februari.
Det handlar om en 3 500 kvadratmeter stor butik, strax intill norska gränsen och i Torsby kommun.

Långflon är en väletablerad och uppskattad destination för både norska och svenska kunder. Det finns flera stora norska orter inom upptagningsområdet, som Trysil och Elverum, samt turistdestinationer som Sälen och Branäs på den svenska sidan. I köpcentrumet finns förutom Långflons stormarknad även outlets för märkeskläder och sportartiklar, en godisaffär och restaurang, skriver Eurocash i ett pressmeddelande.

– I en tid när gränsen är stängd väljer vi att blicka framåt. När pandemin är över så kommer de norska kunderna tillbaka, vi tror på fortsatt god tillväxt för gränshandeln på lång sikt, säger Johan Svensson, vd för Eurocash.

Eurocash planerade 2018 att bygga en ny butik på den aktuella handelsplatsen men väljer nu istället att köpa den befintliga stormarknaden.
– Det är en fin och väletablerad butik med ett väldigt bra läge i centrumet. När vi fick erbjudande om att ta över lokalen valde vi att göra det i stället för att etablera en helt ny butik, säger Johan Svensson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil