Mjölk och mejeri en framtidsbransch

Mjölk och mejeri erbjuder många framtidsjobb, påpekar Arla. Foto: Pressbild Arla
Mjölk och mejeri är en framtidsbransch med stort rekryteringsbehov, säger Arla inför vårens utbildningsval hos landets elever och vill locka fler.

Inför vårens utbildningsval uppmanar Arla fler att söka sig till mjölk- och mejeribranschen. 
Arlabönder och mejerichefer uppger att de hade anställt fler om det var enklare att hitta personal med rätt kompetens. 
Det framkommer i en ny rapport av Arla som visar att rekryterings- och kompetensbehovet är stort både på mjölkgårdar och mejerier.

– Ett sant vårtecken för många unga är att det är dags att välja utbildning. Vi vill locka fler som är intresserade av djur, natur och god, hälsosam och hållbar mat till vår bransch. Men även de som vill jobba med automatisering, digitalisering, logistik och teknik har stora anledningar att intressera sig för både lantbruket och livsmedelsindustrin i Sverige, säger Kai Gyllström, vd för Arla Sverige.

I en opinionsundersökning genomförd av Yougov på uppdrag av Arla, svarade 82 procent av de tillfrågade att det är viktigt att Sverige är självförsörjande på mat. 
Totalt svarade 88 procent att svenska bönder är viktiga för Sveriges livsmedelsproduktion.Med underlag från drygt 100 gårdar från norr till söder, av varierande storlek och produktionsmetoder, blev det tydligt att de allra flesta har och också planerar att fortsätta investera och utöka sin verksamhet. 

Hälften av de tillfrågade uppgav att de skulle anställa fler om det var lättare att hitta personal med rätt kompetens. 
En tredjedel menade att lägre arbetsgivaravgifter och liknande kostnader skulle bidra till att fler kunde anställas.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil