Kooperativa företag viktiga för svenskarna

Kooperativa företag viktiga för svenskarna
Foto: Fond och Fond
Det finns stor andel kooperation i svenskarnas ekonomi, menar Svensk kooperation. En femtedel av våra utgifter kan härledas till kooperativa företag.

Det finns stor andel kooperation i svenskarnas ekonomi, menar Svensk kooperation. En femtedel av våra utgifter kan härledas till kooperativa företag.

Produkter och tjänster från de kooperativa och ömsesidiga företagen utgör en stor del av många människors hushållsekonomi, hävdar organisationen Svensk kooperation.
En femtedel av kostnaderna inom ett genomsnittligt hushålls budgetposter går att härleda till tjänster och produkter från kooperativa och ömsesidiga företag, menar man.

När kostnaderna för ett genomsnittligt hushåll summeras, blir resultatet att nästan en femtedel av utgifterna inom mat och förbrukningsvaror, försäkring, boende, drivmedel samt banklån och sparande kan härledas till kooperativa och ömsesidiga företag, enligt en undersökning organisationen gjort.

– De kooperativa och ömsesidiga företagen är större inslag i människors privatekonomi än vad många tror, säger Curt-Olof Mann, som gjort beräkningarna och rapporten på uppdrag av Svensk kooperation.

– Kooperationen är både en livskraftig idé och en hållbar och demokratisk affärsmodell som fungerar utmärkt i den moderna marknadsekonomin. Kooperation handlar om valfrihet och alla kan överväga ett kooperativt alternativ när de ska köpa varor och tjänster, säger Marie Nygren, ordförande för Svensk kooperation.

Fakta/Svensk kooperation
Svensk kooperation är opinionsbildare för den kooperativa företagsformen. Initiativtagare till denna partipolitiskt och religiöst obundna organisation är LRF, KF, HSB, och Fremia.
Svensk kooperation bidrar med kunskap om kooperationen, påverkar och driver opinion i frågor som rör de kooperativa och ömsesidiga företagens villkor och potential. (www.svenskkooperation.se)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil