Tidigare Ica-chef nu dömd till fängelse

Tidigare Ica-chef nu dömd till fängelse
Foto: Mostphotos
Den Ica-chef som åtalats för mutbrott har dömts till 3,5 års fängelse och ska tillsammans med en medbrottsling betala 6,7 miljoner kr i skadestånd.

Den Ica-chef som åtalats för mutbrott har dömts till 3,5 års fängelse och ska tillsammans med en medbrottsling betala 6,7 miljoner kr i skadestånd.

Det är en tidigare chef för Ica special, som nu dömts till 3,5 års fängelse och som dessutom tillsammans med en medbrottsling ska betala 6,7 miljoner kr i skadestånd till sin tidigare arbetsgivare, Ica.

I somras åtalades den före detta Ica-chefen för mutbrott tillsammans med en annan person.
Enligt åtalet upphandlade mannen varor från en handelsagent i Hongkong mot provision.
Sammantaget ska det ha gett Ica-chefen cirka 6 miljoner kr under en treårsperiod, 2016-2018.

Mannen började, efter Ica, på Bagaren & kocken men ska även där ha köpt varor till icke konkurrenskraftiga priser och tagit emot pengar för det.
Nu döms han alltså, mot sitt nekande, till 3,5 års fängelse för grov trolöshet mot huvudman och två fall av grovt tagande av muta.

En medbrottsling får 1,5 årsfängelse för medhjälp till brotten. De två ska solidariskt betala drygt 6,7 miljoner kr i skadestånd till Ica.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snacksa med GØL truffle och parmesan

GØL Salami snacks är en favorit hos många, då snacksen passar till så många olika tillfällen. Oermotståndligt goda både som ett mellanmål i farten eller

Inga skolungdomar släpps in skoltid

Skolungdomar är inte längre välkomna hos Coop i Bengtsfors efter återkommande snatterier. Butikens ledning ser sig nödgad att ta beslutet.

Arla räddar tre ton mat om dagen

Arla har räddat närmare 1 800 ton mat sedan början av 2021 och inför Internationella matsvinnsdagen vill man nu sporra fler att minska svinnet.

Svenska kaffekedjan Fogarolli prisad

Fogarolli har tilldelats ”Special Award for Resilience” vid European Franchise Awards 2022, ett av fem priser som delades ut under galan i Bryssel.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil