Tidigare Ica-chef nu dömd till fängelse

Tidigare Ica-chef nu dömd till fängelse
Foto: Mostphotos
Den Ica-chef som åtalats för mutbrott har dömts till 3,5 års fängelse och ska tillsammans med en medbrottsling betala 6,7 miljoner kr i skadestånd.

Den Ica-chef som åtalats för mutbrott har dömts till 3,5 års fängelse och ska tillsammans med en medbrottsling betala 6,7 miljoner kr i skadestånd.

Det är en tidigare chef för Ica special, som nu dömts till 3,5 års fängelse och som dessutom tillsammans med en medbrottsling ska betala 6,7 miljoner kr i skadestånd till sin tidigare arbetsgivare, Ica.

I somras åtalades den före detta Ica-chefen för mutbrott tillsammans med en annan person.
Enligt åtalet upphandlade mannen varor från en handelsagent i Hongkong mot provision.
Sammantaget ska det ha gett Ica-chefen cirka 6 miljoner kr under en treårsperiod, 2016-2018.

Mannen började, efter Ica, på Bagaren & kocken men ska även där ha köpt varor till icke konkurrenskraftiga priser och tagit emot pengar för det.
Nu döms han alltså, mot sitt nekande, till 3,5 års fängelse för grov trolöshet mot huvudman och två fall av grovt tagande av muta.

En medbrottsling får 1,5 årsfängelse för medhjälp till brotten. De två ska solidariskt betala drygt 6,7 miljoner kr i skadestånd till Ica.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil