Coop satsar i Gällivare

Så här är tanken att det ska se ut när Coop Norrbotten har sin nya butik i Gällivare klar. | Bild: Pressbild
Coop Norrbotten vill bygga en ny, modern butik i Gällivare. Ansökan om bygglov är inlämnad men när den nya butiken kan stå invigningsklar är oklart.

En ny och modern butik för Gällivareborna, är ambitionen när Coop Norrbotten satsar.
– Vi vill möta våra medlemmars och kunders förväntningar på en modern dagligvaruhandel och ge dem en bra butiksupplevelse, säger Coop Norrbottens vd Peter Fjällborg.
– Vi vill helt enkelt bli ett ännu bättre Coop för Gällivare.

Idag äger Coop Norrbotten en fastighet i korsningen av Storgatan och Lasarettsgatan. Ansökan om bygglov är inlämnad och ligger för behandling hos Gällivare kommun.
Coop Norrbotten hoppas att denna moderna butik passar in i kommunens planer för området.

– Vi tror att vi tillsammans kan skapa en modern stadsdel för medborgarna med bra service och parkeringsmöjligheter, menar Peter Fjällborg.
– Vi är beredda på att göra en stor investering och bygga en toppmodern butik för att erbjuda våra medlemmar och kunder i Gällivare butiksupplevelser. Vi ser fram mot en bra dialog med Gällivare kommun för att komma vidare med våra planer så fort som möjligt.

Coopbutiken som idag är belägen i Norrskensgallerian är i behov av en renovering för att passa de krav som dagens konsumenter har på en butik. Dessutom är parkeringsmöjligheterna inte tillräckliga.
– Vi tror att den lokalen är mer gynnsam för en annan typ av verksamhet än för dagligvaruhandel, säger Peter Fjällborg.

Coop Norrbotten arbetar med arkitektkontoret a och d, som har tagit fram en skiss på hur butiken i området skulle kunna se ut. 
Lisbeth Nilsson Nirlén är ägarombud hos Coop Gällivare och hon är mycket positiv till bygget av en ny butik.

– Det saknas en modern butik nära centrum som har bra parkering och om Topbostäder ska bygga fler bostäder i anslutning till området så blir det perfekt för deras boende att ha så nära till en ny och modern Coopbutik, säger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil