Orkla närmar sig sina egna hållbarhetsmål

Orkla närmar sig sina egna hållbarhetsmål
Foto: Orkla
Orkla skriver i sin nya hållbarhetsredovisning, för 2020, att man gjort ”stora framsteg” i sitt hållbarhetsarbete under året och fortsätter mot målen.

Orkla skriver i sin nya hållbarhetsredovisning, för 2020, att man gjort ”stora framsteg” i sitt hållbarhetsarbete under året och fortsätter mot målen.

Orkla redovisar sin hållbarhetsutveckling på koncernnivå i redovisningen för 2020.
Koncernen omfattar idag 105 fabriker i 20 länder och drygt 18 000 anställda.

Orkla skriver att man trots pandemin nått stora framsteg i hållbarhetsarbetet.
Man påpekar att man har och haft ett ”offensivt fokus” på utveckling inom växtbaserad mat, minskade växthusgasutsläpp och nya förpackningar.

– Att erbjuda produkter som främjar en mer hållbar konsumtion är Orklas viktigaste bidrag till en hållbar utveckling. Som tillverkare av livsmedel och andra konsumtionsvaror utgör FN:s hållbarhetsmål 12 för hållbar utveckling – ansvarsfull konsumtion och produktion – själva kärnan i våra ansträngningar, säger Orklas koncernchef Jaan Ivar Semlitsch.

I den egna verksamheten har Orkla minskat utsläppen med 62 procent från 2014 till 2020 och 47 procent av den energi man använder kommer från förnybara energikällor.
Man anser sig i denna del på god väg att nå de mål man satt upp om en 63-procentig minskning av utsläppen av växthusgaser till år 2025 och 77 procents minskning till år 2040.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil