Axfood återkallar felmärkt broccolirätt

Axfood återkallar felmärkt broccolirätt
Så ser produkten ut som Axfood nu återkallar. Foto: Pressbild Axfood
Axfood återkallar Garant Broccoli & sojabönor med citron och chili, 150 g, meddelar koncernen. Orsaken är att produkten är felmärkt.

Axfood återkallar Garant Broccoli & sojabönor med citron och chili, 150 g, meddelar koncernen. Orsaken är att produkten är felmärkt.

Axfood återkallar Garant Broccoli & sojabönor med citron och chili, 150 gram, sedan det visat sig att produkten är felmärkt och innehåller en annan broccolirätt.
Den rätten innehåller sesamolja, vilket är en allergen. Då det inte framgår av märkningen på förpackningen kan detta vara till skada för vissa konsumenter, skriver Axfood.

Återkallelsen gäller för Garant Broccoli & sojabönor med citron och chili med bäst före-datum 27 augusti.
De aktuella förpackningarna innehåller i stället Citruspicklad broccoli och gul morot med koriander, en rätt som innehåller allergenen sesamolja, som kan vara till skada för vissa konsumenter.

Felmärkningen upptäcktes i en intern kontroll, och endast ett fåtal produkter har sålts i Axfoods butiker. Inga konsumentreaktioner har kommit in, skriver Axfood som beklagar det inträffade.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil