Axfood återkallar felmärkt broccolirätt

Axfood återkallar felmärkt broccolirätt
Så ser produkten ut som Axfood nu återkallar. Foto: Pressbild Axfood
Axfood återkallar Garant Broccoli & sojabönor med citron och chili, 150 g, meddelar koncernen. Orsaken är att produkten är felmärkt.

Axfood återkallar Garant Broccoli & sojabönor med citron och chili, 150 g, meddelar koncernen. Orsaken är att produkten är felmärkt.

Axfood återkallar Garant Broccoli & sojabönor med citron och chili, 150 gram, sedan det visat sig att produkten är felmärkt och innehåller en annan broccolirätt.
Den rätten innehåller sesamolja, vilket är en allergen. Då det inte framgår av märkningen på förpackningen kan detta vara till skada för vissa konsumenter, skriver Axfood.

Återkallelsen gäller för Garant Broccoli & sojabönor med citron och chili med bäst före-datum 27 augusti.
De aktuella förpackningarna innehåller i stället Citruspicklad broccoli och gul morot med koriander, en rätt som innehåller allergenen sesamolja, som kan vara till skada för vissa konsumenter.

Felmärkningen upptäcktes i en intern kontroll, och endast ett fåtal produkter har sålts i Axfoods butiker. Inga konsumentreaktioner har kommit in, skriver Axfood som beklagar det inträffade.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil