Når drömgränsen men vill växla upp än mer

Når drömgränsen men vill växla upp än mer
Foto: Ica Maxi Kalmar / Facebook
Ica Maxi har varit en av Icas största på e-mathandel och är nu på nivån att man ligger över drömgränsen 100 miljoner kr online på rullande årsbasis.

Ica Maxi har varit en av Icas största på e-mathandel och är nu på nivån att man ligger över drömgränsen 100 miljoner kr online på rullande årsbasis.

”Svårt att förutse för ett år sedan” men ”Nu växlar vi upp för att öka kapaciteten”.
Uttalanden kommer från Ica-handlaren Patrick Wiberg i Kalmar när Dagligvarunytt är först med att uppmärksamma att hans Ica Maxi-butik passerar en drömgräns i e-mathandel.

Ica Maxi Kalmar har varit en av de omsättningsmässigt största inom Ica online och kunde i slutet av 2020 konstatera att man på rullande helårsbasis nu ligger över 100 miljoner kr i omsättning på nätet.
Naturligtvis har corona haft en starkt påskyndande effekt på den utveckling som gjort attman nu säljer för drygt två miljoner kr i veckan på nätet.

Det här kräver också en stor personalsatsning och enbart de senaste månaderna har 25 personer nyrekryterats för att klara den starkt växande efterfrågan.
Nu har Ica Maxi Kalmar 67 medarbetare som enbart arbetar med online och ett avtal med ett bemanningsföretag för att klara toppar i belastningen.

Ambitionen är att gå vidare och bygga ut online-satsningen ytterligare.
Det kräver att man skapar nya trafiklösningar, ser över möjligheter kring avhämtningsskåp och annat, skriver dagligvarunytt.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

Nytt bananinitiativ ska mosa matsvinnet

Ett nytt bananinitiativ ska inspirera till att minska matsvinnet. I kampen mot svinnet lanseras nu Bananboken, en receptsamling med svinnsmarta recept.

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil