Hon är årets förebild 2020

Monica Lindstedt | Foto : Pressbild
Monica Lindstedt, som grundade först Metro och sedan Hemfrid, har fått priset som ”Årets förebildsgrundare”. Priset delas ut av Founders alliance.

Vid den livesända Entreprenörsgalan fick Monica Lindstedt av Founders alliance ta emot utmärkelsen Årets förebildsgrundare 2020.
Hon premieras både för sitt eget framgångsrika företagsbyggande och för sitt stora engagemang för företagande i Sverige.

– Det känns fantastiskt roligt, det är verkligen en ära och ett stort erkännande att få detta pris. Jag vill också säga tack till Founders alliance för det viktiga jobb de gör för svenska entreprenörer och för ett väldigt trevligt, nytänkande och välordnat evenemang trots corona, sade Monica Lindstedt i sammanhanget.

Monica Lindstedt har en gedigen bakgrund. När hon 1995 startade gratistidningen Metro tillsammans med två andra medgrundare, hade hon både studerat, forskat, författat en bok om ledarskap och haft chefsposter.
Lindstedt sålde sedan sin del av Metro till honom och startade Hemfrid 1996 för hushållsnära tjänster.

Idag har Hemfrid över 2 200 medarbetare och på daglig basis 16 000 kunder.
Monica Lindstedt har idag lämnat vd-posten men är kvar som majoritetsägare och styrelseordförande och arbetar även med att bygga upp innovativa startup-bolag.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil