City Gross i halvmiljardaffär

Bergendahls har tecknat avtal med likaså Kristianstad-baserade Hultén försäljning som ska leverera lösviktsgodis för en halv miljard till City Gross. | Foto : MostPhotos
Bergendahls har tecknat avtal med likaså Kristianstad-baserade Hultén försäljning som ska leverera lösviktsgodis för en halv miljard till City Gross.

Du kanske tycker att dina barns godisinköp uppgår till för stora belopp? Då får du hoppas att de inte läser vad Bergendahls köper godis för de närmaste fem åren…

Bergendahls har – även det för City Gross – ett samarbete med ett annat Kristianstad-företag, Hultén försäljning, kring naturgodis. Nu utökas samarbetet till att omfatta naturgodisets mindre nyttiga kusin, lösviktsgodis.

Hultén försäljning ska leverera lösviktsgodis till City Gross-butikerna under fem år i ett avtal som handlar om 100 miljoner kr per år och alltså för femårsperioden belöper sig till en halv miljard kr.
Samarbetet kommer tidsmässigt ytterst lägligt för Hulténs eftersom marknaden för lösviktsgodis fått en rejäl svacka och kraftig nedgång i coronapandemins spår.
– Vi har många kunder som har i stort sett noll i försäljning, säger ägaren Leif Hultén till lokaltidningen Kristianstadsbladet.

Senast redovisade år, 2018, omsatte Hultén försäljning 477 miljoner kr och hade då 93 anställda. Nu hoppas man att avtalet med Bergendahls ska bidra till en god framtid.
– Förhoppningsvis ska vi kunna nyanställa när försäljningen normaliseras, säger Leif Hultén.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil