Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Vi använder få lösenord

Var tredje använder få lösenord – fem eller färre – för sina olika konton på nätet. | Foto av Pixabay
En internationell men begränsad undersökning från Fico indikerar att många av oss använder ganska få lösenord och gärna håller lösenorden i huvudet.

Fico är ett internationellt företag som arbetat mot finansiell brottslighet. Man har nu låtit göra en undersökning om digitala konsumentvanor och presenterar nu resultaten vilka bland annat handlar om lösenord.
Det bör redan här påpekas att undersökningen är kraftigt begränsad till sin storlek eftersom den bygger på svar från totalt 5 000 människor i tio länder, där Sverige är ett av tio och ett av de minsta.

Av de svenskar som ändå svarat i undersökningen säger enligt Fico drygt var tredje att de använder få lösenord – fem eller färre – för sina olika konton på nätet. Det är även ytterst få av de svarande som använder exempelvis lösenordshanterare. Ungefär hälften av de svenska svarande håller enligt Fico alla lösenord i minnet.

91 procent av den svenska befolkningen använder internet dagligen, vilket innebär många inloggningar på olika plattformar och tjänster på nätet (Svenskarna och internet 2019).
I den nya undersökningen från Fico säger 36 procent av de svarande svenskarna att de använder separata lösenord för olika konton på internet medan 6 procent använder samma lösenord för alla sina konton på nätet.

– I takt med att vi ser allt fler dataintrång är det generella rådet att du ska ha ett separat lösenord för respektive konto på nätet, säger Sarah Rutherford, expert på identitetslösningar hos Fico.
– Förutom bekvämlighet finns det inga vettiga skäl att återanvända lösenord och vår erfarenhet visar tydligt att det gör användare mer sårbara på nätet.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.