Nyttodjursparker hos Kiviks musteri

Nyttodjursparker hos Kiviks musteri
Foto: Lotta Fabricius Kristiansen, SLU
Forskare och odlare har tillsammans med Kiviks musteri byggt upp fyra så kallade nyttodjurparker bland äppelodlingarna för att se möjlig utveckling.

Forskare och odlare har tillsammans med Kiviks musteri byggt upp fyra så kallade nyttodjurparker bland äppelodlingarna för att se möjlig utveckling.

Forskare från SLU, Lunds universitet och Fritidsodlarnas riksorganisation har byggt upp fyra så kallade nyttodjurparker bland äppleodlingarna på Kiviks musteri, skriver ja.se.
Syftet är att man under sommaren ska kunna undersöka vilka åtgärder som mest effektivt gynnar och ökar antalet nyttiga insekter.

Genom att skapa goda miljöer vill forskare se var nyttodjuren helst bor, vilken mat de föredrar och vilka arter som ökar och samverkar.
Idén till projektet kommer från Jan Flemming Jensen, odlingschef på Kiviks musteri.

– Det behövs mer forskning och kunskap om nyttodjurens behov, men även om skadedjuren som ju i vissa fall är mat åt nyttodjuren. Samtidigt vill vi öka medvetenheten hos våra besökare om hur viktigt det är med biologisk mångfald, säger Jan Flemming Jensen, i ett pressmeddelande.

– Vi vill lyfta goda exempel och skapa fler nyttiga åtgärder inom trädgårdsodlingen som ökar den biologiska mångfalden i odlingslandskapet. Målet är att visa hur vi kan förena matproduktion med naturbevarande, berättar Lotta Fabricius Kristiansen, SLU, som är projektledare för projektet.

Projektet har fått medel från Partnerskap Alnarp och sker i samarbete med Fritidsodlingens riksorganisation, SLU, Lunds universitet och Kiviks musteri.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil