Nyttodjursparker hos Kiviks musteri

Nyttodjursparker hos Kiviks musteri
Foto: Lotta Fabricius Kristiansen, SLU
Forskare och odlare har tillsammans med Kiviks musteri byggt upp fyra så kallade nyttodjurparker bland äppelodlingarna för att se möjlig utveckling.

Forskare och odlare har tillsammans med Kiviks musteri byggt upp fyra så kallade nyttodjurparker bland äppelodlingarna för att se möjlig utveckling.

Forskare från SLU, Lunds universitet och Fritidsodlarnas riksorganisation har byggt upp fyra så kallade nyttodjurparker bland äppleodlingarna på Kiviks musteri, skriver ja.se.
Syftet är att man under sommaren ska kunna undersöka vilka åtgärder som mest effektivt gynnar och ökar antalet nyttiga insekter.

Genom att skapa goda miljöer vill forskare se var nyttodjuren helst bor, vilken mat de föredrar och vilka arter som ökar och samverkar.
Idén till projektet kommer från Jan Flemming Jensen, odlingschef på Kiviks musteri.

– Det behövs mer forskning och kunskap om nyttodjurens behov, men även om skadedjuren som ju i vissa fall är mat åt nyttodjuren. Samtidigt vill vi öka medvetenheten hos våra besökare om hur viktigt det är med biologisk mångfald, säger Jan Flemming Jensen, i ett pressmeddelande.

– Vi vill lyfta goda exempel och skapa fler nyttiga åtgärder inom trädgårdsodlingen som ökar den biologiska mångfalden i odlingslandskapet. Målet är att visa hur vi kan förena matproduktion med naturbevarande, berättar Lotta Fabricius Kristiansen, SLU, som är projektledare för projektet.

Projektet har fått medel från Partnerskap Alnarp och sker i samarbete med Fritidsodlingens riksorganisation, SLU, Lunds universitet och Kiviks musteri.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil