Easyshop satsar i Sverige

Snipp, snapp, snut – så är man på väg ut. Med appen Easyshop ska det gå ännu smidigare att handla. | Foto: Pressbild
Svenska it-företaget Datema ligger bakom appen Easyshop, den nya självskanningslösningen där man skannar och betalar direkt i mobilen i matvaruaffären.

Svenska it-företaget Datema har skapat appen Easyshop, en ny självskanningslösning som vänder sig till detalj- och dagligvaruhandeln. Med den kan man som konsument skanna varor och betala med mobilen i sin lokala matvaruaffär snabbt och enkelt.

Först ut att introducera självskanningslösningen för sina kunder var Coop Norge, som använt mobilappen i 32 av sina butiker sedan i början på året. Den har mottagits mycket väl hos kunderna så att de nu kommer att fortsätta rulla ut den nya svenska självskanningslösningen till fler av kedjans totalt 1 200 butiker.

Efter Coop Norge har dagligvarubutiker i Norge, Finland, Ryssland, Tyskland, Holland, England, Irland, Italien, Danmark och i Baltikum visat intresse för självskanningslösningen.
​– Flera av de större svenska dagligvarukedjorna har visat intresse och vill testa och lansera den här typen av självskanningslösning redan under 2020, säger Datemas marknadschef, Jan Herrström.

Förutom att skanna och betala det du vill handla, är det även möjligt att lägga in sin shoppinglista, få kunderbjudande, läsa fördjupad information om en specifik vara och hitta var exakt i butiken en specifik vara finns genom en smart kartfunktion.
Dessutom är applikationen direkt kopplad till kassalösningen för exakt och dynamisk prissättning. För personalen finns det en mängd back end-lösningar som redan är förberett i applikationen, exempelvis inventering.

– För dagligvarubranschen innebär det här stora besparingar och att medarbetare kan flyttas från kassaarbete till att istället hjälpa kunderna med exempelvis mattips eller snabbare fylla på i butikshyllorna och på så sätt stärka kundupplevelsen, säger Herrström.

Läs mer om Datemas app och satsning i nya Butikstrender 5/2020.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil