Systembolaget vann mot Winefinder

Systembolaget vann mot Winefinder.
Domstolen ger Systembolaget och slår fast att Winefinder driver en verksamhet som liknar detaljhandel. Nu beläggs Winefinder med vite på en miljon kr.

Patent- och marknadsdomstolen går på Systembolagets linje. Winefinders verksamhet liknar detaljhandel och strider däremot mot lag och regelverk.
Nu får Winefinder vite/böter på en miljon kr och förbjuds fortsätta som tidigare.

I domstolen har det handlat om EU:s grundprincip om fri rörlighet och handel gentemot den svenska ensamrätten på försäljning av alkohol, vilken EU godkänt.
Nu går domstolen på Systembolagets linje oh konstaterr att ”Winefinder AB:s och det danska bolaget Winefinder ApS verksamhet innebär detaljhandel med alkoholdrycker i Sverige”.

I domen står även att Winefinders tjänst både innefattar försäljning och hemleverans i strid med alkohollagen.
Även marknadsföringen av verksamheten är oförenlig med marknadsföringslagen, konstaterar domstolen och förbjuder den.

Winefinder måste nu sluta med marknadsföringen och försäljningen under nuvarande former och dessutom böta en miljon kr samt betala Systembolagets rättegångskostnader på 2,75 miljoner kr.
Bolaget har dock möjlighet att överklaga domen i ytterligare en instans.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil