Satsar i Lidköping med fördubblad kapacitet

Satsar i Lidköping med fördubblad kapacitet
Dubbelt upp för Fazer i Lidköping när havre och havreprodukter blir alltmer efterfrågade. Foto: Pressbild
Fazer kvarn satsar i Lidköping med fördubblad kapacitet. Fazer har nu invigt den utbyggda kvarn där man har investerat totalt 160 miljoner kronor.

Fazer kvarn satsar i Lidköping med fördubblad kapacitet. Fazer har nu invigt den utbyggda kvarn där man har investerat totalt 160 miljoner kronor.

Fazer har nu invigt utbyggnaden av kvarnen i Lidköping efter en investering om cirka 160 miljoner kronor.
För två år sedan presenterade Fazer sin utökade satsning på havre och havrekvarnverksamhet i Lidköping, samt motsvarande investering i finska Lahtis.

Med den nu genomförda utbyggnaden är Fazer det ledande kvarnföretaget inom havre i Norden och en av de ledande aktörerna i Europa. 
Med lokal råvara och en modern livsmedelsindustri blir Lidköping, och den svenska marknaden, ett allt viktigare nav för Fazer i den fortsatta tillväxtstrategin och ambitiösa satsningen på växtbaserad mat, hävdar företaget. Klimatfrågan är större än någonsin och efterfrågan på växtbaserade och hållbara produkter ökar.
Havre har odlats i Norden under flera hundra år och har fått alltmer uppmärksamhet för att idag vara en naturlig ingrediens i moderna måltider.

– Vi upplever en stark konsumentefterfrågan på mat som producerats på närodlade råvaror. En växtbaserad kost och ökat fokus på hållbarhet är trender som kommit för att stanna, menar Mats Liedholm som är vd för Fazer Sverige.
– Därför är jag oerhört glad att få inviga den nya kvarnen och en investering som möjliggör vår ambition att skapa fler hälsosamma, hållbara alternativ.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil