Ökad omsättning men ingen vinst

Foto MostPhotos
HK Scan ökar omsättningen men gör fortfarande ingen vinst. Man tappar försäljning även i Sverige och har vänt vinst till förlust.

En ökad omsättning och ett bättre rörelseresultat men fortfarande ingen vinst. Så kan första kvartalet 2023 för HK Scan sammanfattas. Under kvartalet ökade man omsättningen med 15,6 procent till 457,6 miljoner euro jämfört med första kvartalet 2022.

Det är den väl kända kedjan med högre kostnader framdrivna av inflationen och sedan vidareförda till produktpriserna. Rörelseresultatet blev -0,1 miljoner euro att jämföra med -4,4 miljoner euro första kvartalet 2022. Sverige har under de senaste åren varit ljuset i HK Scan-mörkret men vände första kvartalet från vinst till förlust med ett rörelseresultat på -0,2 miljoner euro.

Omsättningen i Sverige steg med 6,9 procent vilket är betydligt lägre än inflationen. Det innebär alltså att Scan tappar i försäljning i Sverige.

– Stigande boendekostnader bidrar till att minska konsumenternas inköp vilket påverkar HK Scans produkt- och försäljningsmix, säger koncernens nytillsatte vd Juha Ruohola i en kommentar.

– Fokus inom HK Scan-gruppen kommer att vara på tajt kostnadskontroll, förbättrad produktivitet och optimering av utbudet. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil