Ökad omsättning men ingen vinst

Foto MostPhotos
HK Scan ökar omsättningen men gör fortfarande ingen vinst. Man tappar försäljning även i Sverige och har vänt vinst till förlust.

En ökad omsättning och ett bättre rörelseresultat men fortfarande ingen vinst. Så kan första kvartalet 2023 för HK Scan sammanfattas. Under kvartalet ökade man omsättningen med 15,6 procent till 457,6 miljoner euro jämfört med första kvartalet 2022.

Det är den väl kända kedjan med högre kostnader framdrivna av inflationen och sedan vidareförda till produktpriserna. Rörelseresultatet blev -0,1 miljoner euro att jämföra med -4,4 miljoner euro första kvartalet 2022. Sverige har under de senaste åren varit ljuset i HK Scan-mörkret men vände första kvartalet från vinst till förlust med ett rörelseresultat på -0,2 miljoner euro.

Omsättningen i Sverige steg med 6,9 procent vilket är betydligt lägre än inflationen. Det innebär alltså att Scan tappar i försäljning i Sverige.

– Stigande boendekostnader bidrar till att minska konsumenternas inköp vilket påverkar HK Scans produkt- och försäljningsmix, säger koncernens nytillsatte vd Juha Ruohola i en kommentar.

– Fokus inom HK Scan-gruppen kommer att vara på tajt kostnadskontroll, förbättrad produktivitet och optimering av utbudet. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil