Nu ska vi äta mera vildsvin i Sverige

Nu ska vi äta mera vildsvin i Sverige
Foto: Mostphotos
Hushållningssällskapet och föreningen Svenskt viltkött ska nu kampanja för att få svenska konsumenterna att nås av och äta mer vildsvinskött.

Hushållningssällskapet och föreningen Svenskt viltkött ska nu kampanja för att få svenska konsumenterna att nås av och äta mer vildsvinskött.

Hushållningssällskapet och Svenskt viltkött har fått stöd av Jordbruksverket för ett nytt projekt som syftar till att mer vildsvinskött ska nå de svenska konsumenterna och att konsumtionen därmed ska öka.
Projektet ska pågå fram till september 2022.

– För att öka efterfrågan kommer vi att inrikta arbetet mot grossister och restauranger. Framförallt vill vi påverka offentlig sektor och privata storkök att öka sina inköp av vildsvin, säger Annakarin Landin hos Hushållningssällskapet.
– Denna prioritering bottnar i analysen att vi behöver få en större del av viltköttet att nå konsumenterna via godkända vägar. Vi vill styra bort från svart avsalu av skjutna djur med många gånger bristfälligt omhändertagande, påpekar Landin.

– Situationen i dag är lite av ett moment 22. Jägarna kan skjuta mer men vill veta att det finns en efterfrågan. Köparna vill köpa men gör inte det då det inte finns något utbud, sammanfattar Annakarin Landin läget.

Projektet begränsas till Götaland och Svealand och arbetet sa ha sin utgångspunkt i sex olika regionala noder.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Coop kampanjar med humortrio

Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool, humortrion som i tre Youtube-kanaler har en miljonpublik.

Billigast att köpa storpack på nätet

Dyrt snus? Absolut. Men när Norstat undersöker saken på uppdrag av Snusbolaget är resultatet att man kan tjäna rejält på att handla på nätet.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil