Nu ska vi äta mera vildsvin i Sverige

Nu ska vi äta mera vildsvin i Sverige
Foto: Mostphotos
Hushållningssällskapet och föreningen Svenskt viltkött ska nu kampanja för att få svenska konsumenterna att nås av och äta mer vildsvinskött.

Hushållningssällskapet och föreningen Svenskt viltkött ska nu kampanja för att få svenska konsumenterna att nås av och äta mer vildsvinskött.

Hushållningssällskapet och Svenskt viltkött har fått stöd av Jordbruksverket för ett nytt projekt som syftar till att mer vildsvinskött ska nå de svenska konsumenterna och att konsumtionen därmed ska öka.
Projektet ska pågå fram till september 2022.

– För att öka efterfrågan kommer vi att inrikta arbetet mot grossister och restauranger. Framförallt vill vi påverka offentlig sektor och privata storkök att öka sina inköp av vildsvin, säger Annakarin Landin hos Hushållningssällskapet.
– Denna prioritering bottnar i analysen att vi behöver få en större del av viltköttet att nå konsumenterna via godkända vägar. Vi vill styra bort från svart avsalu av skjutna djur med många gånger bristfälligt omhändertagande, påpekar Landin.

– Situationen i dag är lite av ett moment 22. Jägarna kan skjuta mer men vill veta att det finns en efterfrågan. Köparna vill köpa men gör inte det då det inte finns något utbud, sammanfattar Annakarin Landin läget.

Projektet begränsas till Götaland och Svealand och arbetet sa ha sin utgångspunkt i sex olika regionala noder.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil