Lidl Växjö årets ekobutik

Vid Ekogalan korades Lidls Breeam-certifierade butik i Växjö till årets ekobutik. Ekogalan arrangeras av Ekoweb som anser att butiken underlättar ”både för hälsan och för miljön”.

December 2016 invigde Lidl sin butik i Växjö vilken blev modell för Lidls nya butiker i Sverige.
Lidl nådde med Växjö-butiken kraven för miljöcertifieringen Breeams högsta nivå, outstanding, oc premierades året därpå med priset för världens grönaste nya handelsbyggnad.

Nu har även Ekoweb-arrangerade Ekogalan prisat butiken och man gör det genom att kora den till Årets ekobutik med följande motivering;
”Med ett klimat- och hållbarhetstänk utöver det vanliga, och med ett ständigt växande ekologisk sortiment och frukt och grönt, underlättar butiken för konsumenten att göra bra val. Både för hälsan och för miljön.”

– Det är jätteroligt och inspirerande. Hållbarhet genomsyrar hela vår verksamhet och utmärkelsen är ett bevis på att vi når ut med vårt arbete, säger Lidls Sverige-chef Johan Augustsson.
– Vi har ett stort fokus på att öka andelen svenskt och ekologiskt i vår frukt- och grönt-avdelning samtidigt som vi jobbar aktivt för att minska matsvinnet. Eftersom vi är ett konceptföretag så ser det inte bara ut så här i Växjö, utan i alla våra butiker i hela landet, konstaterar Augustsson.

Under åren 2017-2018 ökade ekoförsäljningen med drygt 18 procent. Under 2019 ökade ekoförsäljningen med 3 procent och Lidl fortsatte att öka sitt ekologiska utbud. Idag står det ekologiska sortimentet för ca 6 procent av omsättningen.

– Ekologiskt är viktigt och vi kommer fortsätta att utveckla vårt sortiment inom de varugrupper där det finns en stark efterfrågan hos våra kunder. Vi ser en fortsatt tillväxt i försäljningen av vårt ekologiska sortiment även om tillväxttakten sjunkit jämfört med tidigare år, analyserar Lidls hållbarhetschef Miriam Thunborg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil