Arla plastbantar sina mellanmålsprodukter

Arla plastbantar sina mellanmålsprodukter
Arla plastbantar och nu kapar mellanmålsprodukterna 21 ton. Foto: Pressbild Arla
Arla fortsätter att plastbanta. Den här gången handlar det om 21 ton på årsbasis när man tar bort engångsskedar och minskar plastmängden i lock.

Arla fortsätter att plastbanta. Den här gången handlar det om 21 ton på årsbasis när man tar bort engångsskedar och minskar plastmängden i lock.

Under försommaren 2021 blir Arlas mellanmålsprodukter 21 ton plast lättare när närmare sju miljoner engångsskedar tas bort, skriver Arla i en pressrelease.
Plastreduceringen sker för Keso cottage cheese, Yoggi och Arla ko grekisk yoghurt.

– Vi arbetar kontinuerligt med att minska materialmängden och öka andelen förnybara och återvunna material i våra förpackningar. Att kunna banta bort 21 ton plast per årsbasis är otroligt positivt, säger Arlas marknadsdirektör Christer Lundin.
– Tittar vi på hur långt många av våra konsumenter redan kommit på hållbarhetsresan är vi övertygade om att de är redo att börja ha med sig en vanlig sked i väskan, tillägger han.

Engångsskedarna i Arlas mellanmålsprodukter fasas ut försommaren 2021. Samtidigt minskar Arla mängden plast i locket för KESO med ungefär 2 gram.
– Vi arbetar för fullt för att skapa en hållbar framtid med hållbara mejeriprodukter. Vårt mål är att Arla ska nå netto noll klimatavtryck före 2045, som också är Sveriges klimatmål, säger Arlas hållbarhetschef Victoria Olsson.

Sedan 1990 har Arlabönderna minskat klimatavtrycket per kilo mjölk med 22 procent, Arlas transporter är 100 procent fossilfria och till mejerierna köper Arla endast förnybar el, påpekar företaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil