Tonåringar petigare med maten än småbarn

Tonåringar petigare med maten än småbarn
Foto: Hellofresh
Svenska barn och ungdomar i åldern 10-17 år är de som är petigast med maten, enligt en ny undersökning som Hellofresh nu presenterar.

Svenska barn och ungdomar i åldern 10-17 år är de som är petigast med maten, enligt en ny undersökning som Hellofresh nu presenterar.

Det är efter att ha fått svar av 1 013 svenskar som Hellofresh nu presenterar en undersökning kring matvanor.
Enligt den är svenska barn och ungdomar från 10 till 17 år de som är allra petigast när det gäller maten.

Faktum är att de är petigare än småbarn enligt undersökningen där 28 procent av de föräldrar som svarat erkänner att de belönar sina barn när dessa provar att smaka ny mat.

Det är också så att en fjärdedel av de föräldrar som svarat inte testat några nya livsmedel på sina barn under det senaste året.
70 procent av de vuxna som svarat säger att de faktiskt uteslutit viss mat för att de vet att barnen inte kommer att gilla maten.

40 procent säger att de utesluter maträtter de inte viet hur man lagar till medan 18 procent av de svarande säger att de lagar samma måltider gång på gång för att slippa diskussioner när det är matdags.

Läs mer om tonåringar och matvanor i printmagasinet, Butikstrender 5/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil