Tonåringar petigare med maten än småbarn

Tonåringar petigare med maten än småbarn
Foto: Hellofresh
Svenska barn och ungdomar i åldern 10-17 år är de som är petigast med maten, enligt en ny undersökning som Hellofresh nu presenterar.

Svenska barn och ungdomar i åldern 10-17 år är de som är petigast med maten, enligt en ny undersökning som Hellofresh nu presenterar.

Det är efter att ha fått svar av 1 013 svenskar som Hellofresh nu presenterar en undersökning kring matvanor.
Enligt den är svenska barn och ungdomar från 10 till 17 år de som är allra petigast när det gäller maten.

Faktum är att de är petigare än småbarn enligt undersökningen där 28 procent av de föräldrar som svarat erkänner att de belönar sina barn när dessa provar att smaka ny mat.

Det är också så att en fjärdedel av de föräldrar som svarat inte testat några nya livsmedel på sina barn under det senaste året.
70 procent av de vuxna som svarat säger att de faktiskt uteslutit viss mat för att de vet att barnen inte kommer att gilla maten.

40 procent säger att de utesluter maträtter de inte viet hur man lagar till medan 18 procent av de svarande säger att de lagar samma måltider gång på gång för att slippa diskussioner när det är matdags.

Läs mer om tonåringar och matvanor i printmagasinet, Butikstrender 5/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil