Oklart när priset på diesel sjunker

Foto MostPhotos
Det är svårt att förutspå när reduktionsplikten får genomslag på dieselpriset, konstaterar Konjunkturinstitutet som gjort en analys.

Efter att den svenska regeringen valt att öka utsläppen genom att minska reduktionsplikten i bränslen kan ett genomslag på dieselpriset komma från nyår.

Statliga Konjunkturinstitutet har analyserat situationen och konstaterar att det är svårt att säga när genomslaget kommer.

Enligt KI är det därför svårt att förutspå när den sänkta reduktionsplikten slår igenom på dieselpriset. På sikt kan det innebära en sänkning av dieselpriset med cirka 5 kronor men institutet ser ingen möjlighet att bedöma när det slår igenom helt.

Däremot är enigheten total om att utsläppen ökar från och med nyår.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil