Vitalplus har anmälts av kunder 369 gånger

Vitaplus har anmälts av kunder 369 gånger
Foto: Mostphotos
Hälsokostföretaget Vitalplus har anmälts till Konsumentverket av 369 konsumenter och orsaken är, enligt kunderna, otydlighet i företagets erbjudande.

Hälsokostföretaget Vitalplus har anmälts till Konsumentverket av 369 konsumenter och orsaken är, enligt kunderna, otydlighet i företagets erbjudande.

Hälsokostföretaget Vitalplus grundades 2009 och har anmälts till Konsumentverket sammanlagt 369 gånger av konsumenter, skriver ehandel.se.

Orsaken till anmälningarna är att det ”inte framgår tillräckligt tydligt” att man tackar ja till en prenumerationstjänst och inte till ett enskilt köp av en produkt, menar anmälarna.

Nu har Konsumentverket slagit fast att Vitalplus, det vill säga ägarföretaget Tradecom Scandinavia, ska lämna en ”klar och begriplig information” till kunden via telefon innan ett distansavtal ingås och i det samtalet ska information om avtalets bindningstid anges.

Följer inte företaget Konsumentverkets beslut finns ett vite på 500 000 kr som man tvingas betala om man bryter mot föreläggandet.
Tradecom Scandinavia AB omsatte under 2019 34,5 miljoner kr och hade då en vinst på drygt 600 000 kr, skriver ehandel.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Coop kampanjar med humortrio

Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool, humortrion som i tre Youtube-kanaler har en miljonpublik.

Billigast att köpa storpack på nätet

Dyrt snus? Absolut. Men när Norstat undersöker saken på uppdrag av Snusbolaget är resultatet att man kan tjäna rejält på att handla på nätet.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil