Klart nu för Ica-affär – ansöker om avnotering

ICA
Foto: Mostphotos
Ica-gruppen ansöker nu om avnotering från börsen och kallar till en extra bolagsstämma. Den kommer att hållas den 3 februari 2022.

Ica-gruppen ansöker nu om avnotering från börsen och kallar till en extra bolagsstämma. Den kommer att hållas den 3 februari 2022.

Den 10 november offentliggjorde Ica-handlarnas Förbund och AMF Pensionsförsäkring AB, genom Murgröna Holding AB sitt offentliga uppköpserbjudande av Ica-gruppen.

20 december kom beskedet att Murgrönas bud accepterats så att man nu har mer än 90 procent av de utestående aktierna och rösterna i Ica-gruppen.
Därmed kan man begära tvångsinlösen av övriga aktier i Ica-gruppen och besluta om att ansöka om avnotering från Stockholms-börsen.

Styrelsen för Ica-gruppen har vidare, på begäran av Murgröna, beslutat att kalla till en extra bolagstämma att hållas den 3 februari 2022 för beslut om bland annat val av styrelse.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil