Postnord köper fem nya eldrivna lastbilar

Postnord köper fem nya eldrivna lastbilar
Postnord investerar i fem nya eldrivna distributionslastbilar av det här slaget. Foto: Pressbild
Postnord investerar i fem nya eldrivna lastbilar från Volvo lastvagnar. Företaget ser som en del i arbetet mot sina egna miljömål.

Postnord investerar i fem nya eldrivna lastbilar från Volvo lastvagnar. Företaget ser som en del i arbetet mot sina egna miljömål.

Postnord har beslutat att investera i fem eldrivna lastbilar från Volvo Lastvagnar Sverige i ett led att möta företagets miljömål, skriver man i en pressrelease.
Lastbilarna kommer att placeras framförallt i Stockholm och Göteborg beroende på förutsättningar kopplat till infrastruktur, laddmöjligheter och kunduppdrag.

Investeringen är ett led i Postnords nya fordonstrategi och utgör några av de första tyngre elfordonen i fordonsflottan som idag till 28 procent består av eldrivna fordon.
Den nyligen antagna strategin för fortsatta investeringar går i linje med hållbarhetsagendan med målet fossilfritt år 2030.

– Satsningen är helt i linje med våra hållbarhetsmål och vår ambition att driva en hållbar utveckling i vår bransch, säger Mathias Krümmel vd för Postnord Sverige.
– Fossilfria transporter och miljöklassificerade fordon är dessutom något flera av våra e-handelskunder sätter stort värde på. Nya fordon innebär även en förbättrad arbetsmiljö för våra medarbetare. Jag är därför glad över att vi som koncern i allt högre utsträckning kör hållbart, tillägger han.

– Som ett rikstäckande bolag är det viktigt att fortsätta undersöka hållbara alternativ för våra framtida investeringar. Eldrivna lastbilar är mycket bra för de områden där infrastruktur med laddmöjligheter finns. På andra platser, till exempel i norra Sverige finns andra förutsättningar och då kommer vi att så långt som möjligt tanka drivmedel som HVO100, säger Mathias Krümmel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil