Bra årgång för äppelmust

Bra årgång för äppelmust
Fina flaskor och innehåll med ”bra spännvidd i smakerna” är betyget. Foto: Pressbild Kiviks musteri

Alla äpplen är plockade och årets äppelmuster kan presenteras och då förklarar sig Kiviks musteri nöjt med årgången och ger betyget ”bra spännvidd”.

Årets äppelsäsong var en utmaning för landets alla äppelodlare, konstaterar Kiviks musteri och hänvisar till onormala väderväxlingar som skapade oro för skörden.

Nu kan man konstatera att skörden blev bra och hos musteriet är man extra nöjd med aromen på årets äpplen.

– I år fick vi många varma ljusa dagar och svala nätter under september och oktober vilket gynnar äpplets smakutveckling, säger Mikael Adolfsson, produktchef och sommelier på Kiviks Musteri.

– Det är i slutet av ett äpples mognad som aromen växer fram.

– Vi kan inte påverka naturen, men vi kan odla för smak, menar Mikael och förklarar att såväl jordmån, äppelsort som skördetillfälle påverkar det smakmässiga resultatet på en äppelmust.

– Must är ett hantverk som börjar i odlingen. Kiviks musteri presenterar varje år ett sortiment av lite finare muster som är antingen platsspecifika eller sortspecifika. Årets muster bjuder på en spännande spännvidd i smakerna, sammanfattar musteriet.

Fakta/Årets muster från Kivik
Karakås must
Gravensteiner
Paradismust
Svinaberga äppelmust
Haväng

Samtliga muster finns att köpa i Musteributiken i Kivik samt på Solnäs gård i Fjelie utanför Lund. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil