Bra årgång för äppelmust

Bra årgång för äppelmust
Fina flaskor och innehåll med ”bra spännvidd i smakerna” är betyget. Foto: Pressbild Kiviks musteri

Alla äpplen är plockade och årets äppelmuster kan presenteras och då förklarar sig Kiviks musteri nöjt med årgången och ger betyget ”bra spännvidd”.

Årets äppelsäsong var en utmaning för landets alla äppelodlare, konstaterar Kiviks musteri och hänvisar till onormala väderväxlingar som skapade oro för skörden.

Nu kan man konstatera att skörden blev bra och hos musteriet är man extra nöjd med aromen på årets äpplen.

– I år fick vi många varma ljusa dagar och svala nätter under september och oktober vilket gynnar äpplets smakutveckling, säger Mikael Adolfsson, produktchef och sommelier på Kiviks Musteri.

– Det är i slutet av ett äpples mognad som aromen växer fram.

– Vi kan inte påverka naturen, men vi kan odla för smak, menar Mikael och förklarar att såväl jordmån, äppelsort som skördetillfälle påverkar det smakmässiga resultatet på en äppelmust.

– Must är ett hantverk som börjar i odlingen. Kiviks musteri presenterar varje år ett sortiment av lite finare muster som är antingen platsspecifika eller sortspecifika. Årets muster bjuder på en spännande spännvidd i smakerna, sammanfattar musteriet.

Fakta/Årets muster från Kivik
Karakås must
Gravensteiner
Paradismust
Svinaberga äppelmust
Haväng

Samtliga muster finns att köpa i Musteributiken i Kivik samt på Solnäs gård i Fjelie utanför Lund. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil