Öl återkallas för att burkar kan brista

Foto Pressbild
Stigbergets bryggeri i Göteborg tvingas återkalla två ölsorter på grund av efterjäsning som gör att burkarna i värsta fall kan brista.

Stark öl har vi alla hört talas om.
Så stark öl att den bryter sig ur förpackningen är mer sällsynt.

Nu är vi ändå där på sätt och vis.
Stigbergets bryggeri i Göteborg återkallar sina ölsorter Session IPA och Just as amazing haze på grund av efterjäsning som innebär risk för att burkarna kan brista och gå sönder.

Beslutet gäller hela partiet av de nämnda sorterna, både folköl och starköl, och kommer efter incidenter med läckande och deformerade burkar.

”Uppsvällda burkar bör hanteras med stor försiktighet då det kan finnas risk för att burken brister”, skriver företaget och påpekar att risken är störst för burkar som förvarats varmt en längre tid.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil