Papperskasseföretag bygger nytt

1 maj kom den nya skatten på plastkassar och plastpåsar som ska bidra till att minska användningen av sådana av miljöskäl och för att nå EU:s miljömål på området.
Sedan dess har effekten kommit snabbt och försäljningen av plastkassar i dagligvaruhandeln minskat med 50-70 procent hos de stora kedjorna.

Men vi bär ju inte hem varorna i mössan utan istället har efterfrågan på papperskassar stigit snabbt.
Nu börjar företaget Norbag i värmländska Töcksfors bygga sin nya fabrik för att möta den ökade efterfrågan på företagets papperskassar som man ser.
Under maj och juni har företagets omsättning ökat med 83 procent jämfört med motsvarande månader 2019.

– Vi har definitivt fått en rejält uppskjuts av covid-19 och skatten, men tar också marknadsandelar. Så det är tre faktorer som driver ökningen: vi tar marknadsandelar, våra kunder i dagligvaruhandeln gynnas av covid-19 och sedan har vi den nya skatten, säger företagets platschef Jerry Andersson till di.se.

Norbag har även nyanställt och ökat bemanningen under sommaren.
– Vi har gått upp fullt ut på tre skift och normalt har vi stängt under industrisemestern men nu kör vi på med reducerad drift hela sommaren, säger Jerry Andersson.
De nya fabrikslokalerna kommer att öka företagets produktionskapacitet med 40 procent.

Nu börjar företaget Norbag i värmländska Töcksfors bygga sin nya fabrik för att möta den ökade efterfrågan på företagets papperskassar som man ser. | Foto av Nicolas Menijes Crego

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform

Juridiken i julhandeln

Öppet köp, bytesrätt, ångerrätt… I julhandeln ökar frågorna om juridiken kring julklapparna. Vi reder ut de vanligaste juridiska frågorna tillsammans med Familjens Jurist.

Ica återkallar felmärkt kallrökt lax

Ica återkallar felmärkt kallrökt lax

Ica återkallar Ica kallrökt lax skivad 150 gram. Det gör man efter att ha upptäckt att förpackningen blivit märkt med fel bäst före-datum.

1,3 miljoner paket på ett dygn

1,3 miljoner paket på ett dygn

Det är ett nytt rekord för Postnord. Nästan 1,3 miljoner paket under ett dygn är facit efter senaste Black friday, 25 procent upp gentemot förra året.

Avtal klart för Coops nya centrallager

Avtal klart för Coops nya centrallager

Nu har Coop logistik AB formellt skrivit avtal med kapitalförvaltningsbolaget DWS kring Coops nya centrallager vilket byggs i Eskilstuna logistikpark.

”Oväntad ökad konkurrenskraft”

”Oväntad ökad konkurrenskraft”

Trots konjunkturnedgång och en stark krona anser svenska livsmedelsproducenter att svenska livsmedel ökat i konkurrenskraft under tredje kvartalet.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.