Papperskasseföretag bygger nytt

Nu börjar företaget Norbag i värmländska Töcksfors bygga sin nya fabrik för att möta den ökade efterfrågan på företagets papperskassar som man ser. | Foto av Nicolas Menijes Crego
Skatten på plastkassar har fått efterfrågan att rusa för papperskasseföretaget Norbag i Värmland som nu bygger ny fabrik för att klara produktionen.

1 maj kom den nya skatten på plastkassar och plastpåsar som ska bidra till att minska användningen av sådana av miljöskäl och för att nå EU:s miljömål på området.
Sedan dess har effekten kommit snabbt och försäljningen av plastkassar i dagligvaruhandeln minskat med 50-70 procent hos de stora kedjorna.

Men vi bär ju inte hem varorna i mössan utan istället har efterfrågan på papperskassar stigit snabbt.
Nu börjar företaget Norbag i värmländska Töcksfors bygga sin nya fabrik för att möta den ökade efterfrågan på företagets papperskassar som man ser.
Under maj och juni har företagets omsättning ökat med 83 procent jämfört med motsvarande månader 2019.

– Vi har definitivt fått en rejält uppskjuts av covid-19 och skatten, men tar också marknadsandelar. Så det är tre faktorer som driver ökningen: vi tar marknadsandelar, våra kunder i dagligvaruhandeln gynnas av covid-19 och sedan har vi den nya skatten, säger företagets platschef Jerry Andersson till di.se.

Norbag har även nyanställt och ökat bemanningen under sommaren.
– Vi har gått upp fullt ut på tre skift och normalt har vi stängt under industrisemestern men nu kör vi på med reducerad drift hela sommaren, säger Jerry Andersson.
De nya fabrikslokalerna kommer att öka företagets produktionskapacitet med 40 procent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil