12,5 procent upp för Systembolagets sälj

12,5 procent upp för Systembolagets sälj
Foto: Mostphotos
Färre resor, stängda gränser och begränsat öppet på krogen fick Systembolagets försäljning att stiga rejält – allra mest i Skåne, enligt ny rapport.

Färre resor, stängda gränser och begränsat öppet på krogen fick Systembolagets försäljning att stiga rejält – allra mest i Skåne, enligt ny rapport.

Det är Sprit- & vinleverantörsföreningen och Sveriges bryggerier som lanserar en rapport om försäljning under pandemiåret.
Man har undersökt försäljningsutveckling för perioden 1 april 2020 till 31 mars 2021.

Under den perioden steg försäljningen på Systembolaget med 12,5 procent sett till hela riket, påvisar rapporten.
Förklaringarna är de näraliggande: hemester i ökad utsträckning, begränsat öppet på krogar och restauranger och stängda gränser mot Tyskland och Danmark.

Men några delar av rapporten sticker ut – i olika riktningar, men med logiska förklaringar.
I Jämtland sjönk försäljningen på Systembolaget med 24 procent denna period, när norrmännen inte kunde komma och handla.

I Skåne gick siffrorna i andra riktningen. Försäljningen på Systembolaget steg med nästan 30 procent när det inte gick att handla och bunkra i Danmark och Tyskland enligt gängse mönster.
Och totalkonsumtionen steg, enligt rapporten. Under pandemiåret man mätt drack snittskåningen 1,2 liter mer alkohol än motsvarande tidigare period.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil